Australia a primit primul lot de blindate Boxer fabricate de Rheinmetall

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Primele dintre cele 211 de vehicule blindate achiziționate de armata australiană de la Rheinmetall Defense Boxer 8x8, cu un cost de 3,53 miliarde de dolari americani, au fost înmânate oficial ministrului Apărării, Linda Reynolds, la 24 septembrie, transmite Jane.

Într-o scurtă ceremonie care a avut loc la Brisbane, ministrul apărării din Australia Linda Reynolds a lăudat puterea de foc, mobilitatea, comunicațiile și protecția oferite de Boxer.

Vehiculul fără turelă a fost primul dintre cele 25 de vehicule - 13 variante polivalente și 12 variante de recunoaștere - care au fost fabricate în Germania pentru a îndeplini o cerință a armatei australiane în scopuri de familiarizare și de formare.

Înainte de livrare, Boxer-ul a fost modificat local cu sisteme de comunicare și gestionare a câmpului de luptă specific australian și a fost echipat cu o stație de arme de la distanță Protector Kongsberg (RWS) folosită anterior pe vehicule blindate ușoare australiene (ASLAV), dislocate în Irak și Afganistan.

Producția celorlalte 186 platforme - un mix de recunoaștere, comandă și control, supraveghere, ambulanță și variante de reparație și recuperare de pe câmpul de luptă - va începe la sfârșitul anului 2020 la un centru de construcție al vehiculelor militare al Rheinmetall din localitatea Ipswich, situată la sud-vest din Brisbane. Aceasta va fi cea mai mare fabrică a companiei din afara Germaniei.

Varianta de recunoaștere a lui Boxer va fi echipată cu sistemul de turelă digitală Lance Rheinmetall echipată cu un tun automat de calibru 30 mm.

Vezi și: Un nou vehicul blindat a fost produs în asociere de Rheinmetall și BAE Systems

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel