Un nou vehicul blindat a fost produs în asociere de Rheinmetall și BAE Systems

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rheinmetall și BAE Systems au scos pe piața de profil un nou model de vehicul blindat, RBLS. Acesta va intra în dotarea Infanteriei Britanice. Prin acest join-venture, britanicii de la Bae Systems își mențin prezența pe piața Uniunii Europene în contextul preconizatului Brexit.

Asocierea dintre germanii Rheinmetall și BAE Systems din Marea Britanie au lansat luni proiect realizat în comun și anume noua generație de vehicule militare, asta după ce autoritățile britanice au aprobat tranzacția la jumătatea lunii iunie.

Noul echipament este numit RBSL, scurt pentru Rheinmetall BAE Systems Land și este fabricat la Telford în West Midlands. Peter Hardisty, fostul membru al Rheinmetall UK, este directorul general al companiei. 

Întreprinderea comună își propune să "joace un rol major" în fabricarea vehiculului multiplu de luptă Boxer pentru programul British Mechanized Infantry Vehicle, potrivit unei declarații a lui Rheinmetall. Oficial, de asemenea, au în vedere și "alte programe strategice de luptă pentru vehicule", în plus față de contractele de întreținere pentru flotele britanice de blindate, potrivit companiei.

"Acest anunț este un vot clar de încredere în industria de apărare din Regatul Unit ca lider mondial în proiectarea, furnizarea și întreținerea vehiculelor militare", a declarat secretarul apărării, Penny Mordaunt. "Aceast proiect demonstrează în mod clar că Apărarea se află în centrul agendei de investiții. Beneficiile sale vor fi resimțite în West Midlands și în lanțul de aprovizionare din Marea Britanie, creând locuri de muncă, stimulând exporturile și garantând baza noastră de competențe tehnice în viitor".

În cadrul acestei asocieri, compania britanică păstrează proiectarea semnificativă a vehiculelor blindate și construiește activități în Statele Unite și Suedia.

Vezi și: BAE Systems va livra infanteriei marine americane noi modele de vehicule amfibii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel