Australia a început testarea dronelor S-100 Camcopter ambarcate pe navele de război

Eduard Pascu |
Data publicării:

Royal Australian Navy (RAN) a început testele pe fregata HMAS Ballarat din clasa Anzac cu sistemul aerian fără echipaj S-100 Camcopter.

Testele au fost efectuate în largul coastei de est a Australiei de către Escadrila 822X, a anunțat RAN în publicația sa oficială Navy Daily. Încercările se desfășoară în cadrul programului Australia Navy Minor Project 1942 prin care se urmărește echiparea navelor RAN cu sisteme aeriene fără pilot, cu decolare și aterizare pe verticală.

Directorul de teste, locotenentul Chris Broadbent, a declarat că încercările sunt o parte importantă pentru a implementa sistemele Schiebel S-100 Camcopter cu capacitățile de război ale Frigatei Clasa Anzac. „Desfășurarea de sisteme fără pilot pe nave va deveni o temă mai comună în războiul maritim modern, în special odată cu apariția și dezvoltarea continuă a inteligenței artificiale și a sistemelor robotice sau autonome”, a declarat locotenentul Broadbent. „Maximizarea capacității lor de a opera în condiții de siguranță într-o varietate de condiții de mediu este fundamentală pentru utilitatea lor operațională și pentru a le face un multiplicator al forței”, a mai adăugat el.

Comandantul Escadrilei 822X, locotenentul Michael Mulquiney, a declarat că S-100 Camcopter poate susține misiuni de război de suprafață, antisubmarin, de căutare și salvare, și de asistență umanitară în caz de dezastre.

„Introducerea sistemelor aeriene fără echipaj este o schimbare de paradigmă a Marinei și ne va permite să detectăm amenințările la intervale mai mari, să ne apărăm mai bine navele și să avem o conștientizare situațională sporită”, a spus locotenentul Mulquiney. „S-100 Camcopter este capabil să decoleze și să aterizeze vertical în timp ce transportă mai multe sarcini utile simultan. Are o autonomie de câteva ore și poate atinge viteze de peste 100 km/h”, a mai spus acesta.

Citește și: Boeing a folosit drona S-100 Camcopter pentru a livra trupelor US Army muniții și provizii

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel