Au început exercițiile militare turco-qatariote "Al Udeid 2021"

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Canalul turc de televiziune "TRT" și mass-media arabe au relatat că militari turci și qatarioți desfășoară în Qatar, în perioada 02-31.03.2021, manevrele militare comune cu numele de cod  "Al Udeid 2021".

Ministerul turc al Apărării a comunicat că exercițiile vizează "dezvoltarea acțiunii comune" între cele două armate și creșterea capacității militare ale armatei qatariote.

Comandamentul Forței Comune Qatar-Turcia, o divizie de infanterie și o baterie de artilerie vor participa la aceste manevre.

Exercițiile militare au loc la mai puțin de două luni de la semnarea Declarației de la Al-Ula, care a pus bazele reconcilierii între Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt, pe de o parte, și Qatar, pe de altă parte.

Încetarea prezenței militare turcești pe teritoriul qatariot a fost una dintre cele 13 cerințe pe care țările așa-numite “boicotante” le-au pus pentru a normaliza relațiile cu Qatarul.

Comentariul autorului: Relațiile la nivel militar între Ankara și Doha au fost consolidate după izbucnirea crizei din Golf, din iunie 2017. Acordul de cooperare militară a intrat în vigoare după ce Parlamentul turc l-a ratificat și a fost aprobat de președintele Recep Tayyip Erdogan.

Conform acordului, o bază militară turcă a fost înființată în Qatar și a început efectuarea exercițiilor militare comune.

Pe 14 decembrie 2019, la Doha, a fost inaugurat sediului central al Forței Comune, în prezența unor înalți comandanți militari din cele două țări.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel