Atentat sinucigaș, dejucat

Vladimir Neagu / 11 aug 2018 / 21:12

Un atentat sinucigaș a fost dejucat astăzi. 

Atentatul era îndreptat împotriva unei biserici creştine copte la nord de Cairo. Forţele de securitate egiptene au dejucat atentatul. 

Forţele de securitate au împiedicat un atac împotriva bisericii dedicate Fecioarei Maria din Mostorod, în regiunea Shubra el-Kheima, situată la nord de Cairo.

Prezenţa forţelor de securitate l-a determinat pe presupusul atacator să-şi detoneze încărcătura explozivă pe un pod, la 200 de metri de biserică, au precizat sursele securitare. Atacatorul sinucigaş a fost ucis, însă mass-media de stat nu au evocat existenţa unor victime.

Copţii, cea mai mare comunitate creştină din Orientul Mijlociu (OM), au fost ţinta unei serii de atentate care au ucis peste 100 de persoane din 2016 până în prezent. Imensa majoritate a acestor atacuri au fost revendicate de jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic (SI).

Copţii ortodocşi egipteni reprezintă în jur de 10 la sută dintr-o populaţie de 97 de milioane de locuitori. Ei se declară victime ale discriminărilor din partea autorităţilor şi majorităţii musulmane

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy