Atacul asupra aerodromurilor ruseşti Riazan și Engels. Primele imagini cu un bombardier Tu-22M3 serios avariat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Drone ucrainene au atacat luni dimineață o bază aeriană rusă din apropierea orașului Riazan din Rusia. Imaginile din satelit publicate ieri de ImageSat Internaţional arată un bombardier Tu-22M3 Backfire avariat la baza aeriană Diaghilevo. Bombardierele care staţionează la această bază au fost folosite pentru a lovi ținte din Ucraina.

 

Compania israeliană ImageSat International a publicat ieri primele imagini din satelit care arata urmele exploziei de la baza aeriană Diaghilevo din Rusia, relatează CNN.

Imaginile apărute ulterior pe rețelele de socializare, în ultimele ore, arată un Tu-22M3 grav avariat. Pe lângă bombardier, a fost avariat și un camion - probabil este camionul cisterna de care s-a vorbit în primele ore de la incident şi despre care s-a spus că ar fi explodat.

În imaginile publicate pe reţele de socializare se mai poate observa un detaliu foarte important.  Bombardierul Tu-22M3 care a fost serios avariat în urma exploziei avea pe una din aripi montată o rachetă Kh-22. Probabil acest bombardier urma să fie folosit de ruşi în următoarea serie de bombardamente asupra infrastructurii critice ucrainene.

Atacul a avut loc în apropiere de Riazan, un oraș aflat la mai puțin de 240 de kilometri de Moscova. Bombardierul strategice Tu-22M3 a suferit avarii în urma atacului asupra bazei Diaghilev a Forțelor Aerospațiale Ruse.

Bombardierul cu numărul de coadă RF-34110 (Red "02") este cel care a fost afectat de explozie. Impactul a avariat partea din spate a bombardierului strategice Tu-22M3. De asemenea, se pot observa unele avarii şi în zona motoarelor.

Bombardier Tu-22M3 avariat de o explozie pe aerodromul rusesc „Diaghilev”, 12.05.2022.

Bombardierul Tu-22M3 era înarmat cu o rachetă de croazieră Kh-22 și se pregătea probabil să participe la o nouă serie de atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Tu-22M3 este un bombardier purtător de rachete cu rază lungă de acțiune. Acest avion este o componentă a triadei nucleare rusești. Rusia le-a folosit în mod repetat în războiul cu Ucraina, în special pentru a bombarda oţelăria Azovstal din Mariupol, precum și pentru a lansa o rachetă care a distrus centrul comercial Amstor din Kremenchuk.

Ministerul rus al Apărării a publicat date cenzurate și generalizate privind pierderile în urma atacurilor asupra Diaghilevo și Engels. Rușii susțin că au fost "avarii minore la fuzelajul a două aeronave". Federația Rusă a anunțat, de asemenea, moartea a trei militari și rănirea altor patru. Ministerul rus al Apărării asigură că pagubele au fost provocate de "drone ucrainene" după ce acestea au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană.

Trebuie amintit că pe 5 decembrie 2022 s-a aflat despre exploziile de la bazele Engels și Diaghilevo. Potrivit presei ruse, două aeronave au fost avariate la baza Engels. Cu toate acestea, nicio imagine nu a apărut pe internet în acest moment care să confirme aceste informaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel