Atac cibernetic împotriva Angelei Merkel. Poliția federală a arestat un suspect

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Merkel
Merkel

Poliţia federală germană a confirmat marţi arestarea unui suspect în cadrul anchetei asupra unui atac cibernetic de amploare care a vizat sute de politicieni germani, inclusiv pe cancelarul Angela Merkel, transmite Reuters.

Guvernul de la Berlin a anunţat vineri că informaţii şi documente personale despre sute de politicieni, printre care cancelarul Angela Merkel, au fost publicate online, în ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice comise până în prezent în Germania.

Ministrul de interne german Horst Seehofer va oferi mai multe detalii despre stadiul actual al acestei anchete într-o conferinţă de presă care va începe marţi la ora locală 14:00 (13:00 GMT) şi la care vor mai lua parte şeful poliţiei federale germane (BKA), Holger Muench, şi şeful Biroului federal pentru securitatea informaţiilor (BSI), Arne Schonbohm.

Deşi BKA a aflat despre scurgerile de informaţii abia vineri, au apărut relatări conform cărora BSI avusese cunoştinţă despre unele aspecte, nereuşind însă să realizeze amploarea acestui caz.

Horst Seehofer a devenit ţinta presiunilor politice pentru că până acum nu a făcut un anunţ public despre aceste scurgeri de informaţii.

În cadrul anchetei în acest caz, poliţia germană a percheziţionat duminică apartamentul unui lucrător în domeniul IT în vârstă de 19 ani, din oraşul Heilbronn (sudul Germaniei).

Poliţia a percheziţionat apartamentul lui Jan Schuerlein, care în prezent are calitatea de martor, şi a confiscat mai multe echipamente tehnice, conform unor surse din domeniul securităţii. Schuerlein anunţase pe Twitter că se află în legătură cu utilizatorul ''0rbit'', care este bănuit că a comis atacul informatic prin intermediul unui cont de Twitter care ulterior a fost închis.

Jan Schuerlein a postat pe Twitter un screenshot al conversaţiei online avute cu utilizatorul ''0rbit'' la 4 ianuarie, în care acesta din urmă afirma că îşi va distruge propriul computer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel