Ascensiunea militară și economică a Chinei și o criză globală care ar putea veni de la Beijing | Geostrategica

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele chinez și secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing
EXCLUSIV
Președintele chinez și secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

În emisiunea Gestrategica de azi DefenseRomania vă propune o discuție ascensiunea economică și militară a Chinei. Discuția e împărțită în două emisiuni în care va fi abordat subiectul economic în dosarul China, iar mai apoi cel militar.

Emisiunea fi difuzată în direct azi, 13 octombrie 2021, începând cu ora 14:00, iar dosarul China va fi dezbătut de invitatul permanent H.D. Hartmann, analist de politică externă.

Ascensiunea militară a Chinei - Emisiune difuzat pe 13.10.2021

Ascensiunea economică a Chinei - Emisiune difuzat pe 06.10.2021

Potrivit estimărilor, în cazul în care China va menține ascensiunea economică actuală, undeva în jurul anului 2028 ar putea depăși SUA în ceea ce privește cea mai mare economie din lume. Însă acestea sunt doar previziuni.

Sunt mulți factori care ar putea încetini ascensiunea Chinei. Unul dintre ei e Evergrande China, companie care riscă să arunce lumea într-o criză uriașă.

Gigantul imobiliar Evergrande Group a acumulat datorii în valoare de peste 300 de miliarde de dolari iar o eventuală intrare în incapacitate de plată s-ar traduce prin încetinirea sectorului construcţiilor în China şi ar provoca turbulenţe pe pieţele mondiale.

Pentru a înțelege impactul, precizăm că PIB-ul anual al României e estimat la 248 miliarde de dolari.

Iar Evengrande a construit. În prezent există suficiente proprietăți goale în China pentru a găzdui aproximativ 90 de milioane de oameni!

Cum va interveni regimul în această criză, riscul ca ea să se extindă la nivel global, dar și ascensiunea militară și provocările Beijingului care recent a trimis aproape 150 de avioane militare, în doar 4 zile, spre Zona de Identificare a Apărării Aeriene a Taiwanului, vor fi printre subiectele abordate în emisiunea Geostrategica.

Se va discuta și despre relația cu SUA și balanța de forțe din Indo-Pacific.

Emisiunea va putea fi urmărită începând din data e 06.10.2021, de la ora 14:00, atât pe www.DefenseRomania.ro, pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe contul nostru de YouTube unde vă invităm să apăsați butonul de Abonare (Subscribe).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel