Deși se confruntă cu o situație explozivă în vestul țării, rușii declanșează desfășurarea de exerciții navale de amploare în est

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul Amiral Vinogradov, parte a Flotei Ruse din Pacific. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Distrugătorul Amiral Vinogradov, parte a Flotei Ruse din Pacific. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat că, în perioada 05-20.06.2023, în Marea Japoniei și Marea Okhoțk, vor fi desfășurate exerciții navale de amploare, cu lansări practice de rachete și trageri de artilerie.

“La exercițiile operative ale FROP vor participa peste 11.000 de militari, 60 de nave de luptă și auxiliare, precum și 35 de aparate de zbor din cadrul Aviației navale”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

“În cadrul exercițiilor, care vor fi conduse de comandantul FROP, amiral Viktor Liina, forțele flotei au fost desfășurate în raioanele indicate și au trecut la îndeplinirea misiunilor potrivit planului exercițiului”, au menționat reprezentanții flotei.

Potrivit precizărilor acestora, pe timpul activităților de pregătire pentru luptă forțele FROP vor căuta și vor urmări submarine ale adversarului și vor efectua exerciții de antrenament pe ținte de suprafață și aeriene, cu lansări practice de rachete și trageri de artilerie. 

De asemenea, grupările tactice navale, împreună cu Aviația navală, vor organiza apărarea antiaeriană a detașamentelor de nave, și vor rezolva probleme privind asigurarea logistică a forțelor pe mare.

Comentariul autorului: Exercițiile navale de amploare începute de trupele ruse în Extremul Orient se desfășoară pe fondul situației încordate de la frontiera vestică a Federației Ruse, unde au loc din ce în ce mai multe acțiuni ofensive ale militarilor ucraineni și ale altor categorii de militanți, care sprijină Forțele Armate ale Ucrainei.

Probabil că, prin manevrele navale din estul țării, reprezentanții ruși încearcă să distragă atenția de la ceea ce se întâmplă în extremitatea vestică și, în același timp, să trimită semnale către potențialii adversari din regiune, respectiv SUA și Japonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel