Artileria turcă a bombardat poziții din Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Artileria turcă a bombardat periferia orașului Tell Rifaat situat la nord de Alep, zonă care se află în prezent sub controlul armatei siriene, a informat joi postul de televiziune Al Hadath.

Potrivit sursei, Forțele Armate Turcești au tras cu mortiere și piese grele de artilerie din zonele de frontieră, spre zona de securitate, stabilită de Ankara în nordul Siriei, transmite TASS.

Bombardamentele au cauzat pagube materiale. Nu au fost raportate încă victime. Forțele siriene nu au răspuns la atacul turcilor.

În zona bombardată operează Forțele Populare Kurde și ale opoziției siriene. Kurzii efectuează frecvent raiduri împotriva armatei turcești. Marți, cel puțin nouă militari au murit și 40 au fost răniți într-o explozie în Afrin. Atacul a fost atribuit forțelor kurde.

Din 2017, Turcia a efectuat trei operațiuni militare în Siria: Euphrates Shield, Olive Branch și Peace Spring. Drept urmare, a fost stabilită o zonă de securitate tampon între orașele Azaz și Jarabulus la nord de Alep. Zona de Securitate este monitorizată frecvent de patrule mixte turco-ruse.

Citește și: Convoi al Armatei Turciei, atacat în Siria. Un soldat turc a murit ca urmare a exploziei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel