Rusia continuă să livreze arme către Armenia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
premierul Armeniei, Nikol Pashinyan și Președintele Rusiei, Vladimir Putin și
premierul Armeniei, Nikol Pashinyan și Președintele Rusiei, Vladimir Putin și

Președintele rus Vladimir Putin și premierul armean Nikol Pashinyan au ajuns, sâmbătă, la un acord privind continuarea furnizării de arme, produse de către industria de apărare din Rusia, către forţele militare din Armenia.

Nikol Pashinyan a spus despre acest acord, duminică, la o zi după întâlnirea cu Vladimir Putin într-un interviu acordat pentru cotidianul rus „Kommersant”, citat de news.am.

Întrebat de către reporterii ce aranjamente au fost obținute în timpul discuției sale cu Vladimir Putin, care a avut loc la 8 septembrie la Moscova, Pashinyan a ţinut să facă referire la angajamentul Rusiei privind furnizarea de armament către Armenia.

Aceste achiziții sunt finanțate din împrumuturi, ultima dată Armenia luând un asemenea credit de la Rusia, în valoare de 100 de milioane de dolari, în noiembrie anul trecut.

Armenia este implicată într-un conflict îndelungat cu Azerbaidjan-ul în privința enclavei Nagorno-Karabah.

De altfel, Rusia înarmează ambele părţi beligerante în acest conflict – Armenia și Azerbaidjan – pretinzând, totodată şi la rolul de negociator între cele două țari.

Armenia se va implica în conflictul din Siria

Armenia și Rusia vor implementa în curând un program umanitar comun în Aleppo, oraș din Siria, a declarat premierul armean Nikol Pashinian reporterilor, după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin.

"Scopul principal al proiectului este de a ajuta comunitatea armeană din Alep și Siria. Sunt foarte fericit că țările noastre au adoptat această decizie comună, iar reprezentanții misiunii umanitare ai Ministerului Armean al Apărării vor acționa sub steagul Armeniei", a spus Pashinyan .

Pashinyan și-a exprimat speranța că și alți reprezentanți ai comunității internaționale vor fi implicați în acest proces.

Șeful guvernului armean a subliniat că programul va fi complet umanitar și nu va conține nici o componentă militară.

Premierul armean, fericit că ţara sa are relaţii bune cu Rusia

Nu există probleme în relațiile armeno-ruse, a scris prim-ministrul armean Nikol Pashinyan pe Facebook, la câteva ore după întâlnirea din Rusia cu Vladimir Putin, mai scrie news.am.

"Întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin tocmai sa încheiat. Am avut o conversație eficientă ", a declarat premierul adăugând că" nu există probleme în nici una dintre direcțiile din relațiile noastre ".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel