Arme și sute de emigranți la granița Serbiei cu Ungaria: Poliția sârbă a descoperit 300 de emigranți și o cantitate mare de arme

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția sârbă a descoperit 300 de emigranți și o cantitate mare de arme într-o zonă de pădure de lângă granița cu Ungaria, a anunțat Ministerul de Interne sârb la 1 august. În informare, se precizează că 13 emigranți au fost arestați în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, iar împotriva a 27 vor fi formulate acuzații de contravenție.

 

Ministerul de Interne din Serbia a informat că în timpul controalelor în zona dintre Hajdukovo până la Stara Karaula, în pădurea Jasenovac și în lagărul Omar, au fost găsite nouă puști automate, o pușcă de vânătoare, trei pistoale și 841 de piese de muniție.

În cooperare cu poliția și Comisariatul Sârb pentru Refugiați și Migranți, persoanele au fost transportate în centre de primire, unde li s-a asigurat cazarea corespunzătoare.

 

Rețelele de traficanții se folosesc de ruta de migrare prin Balcani

       

Zona de frontieră dintre Serbia și Ungaria a fost recent un loc în care au existat conflicte între grupuri de traficanți. Locuitorii din zona de lângă Subotica, situată în apropierea graniței cu Ungaria, au raportat anterior împușcături în zona pădurii.

În iunie 2023, trei persoane au fost rănite de împușcături în apropiere de Subotica. Poliția a arestat ulterior două persoane în acest caz. În timpul unei confruntări între grupuri de traficanți, care a avut loc în iulie anul trecut în același loc, o persoană a fost ucisă și alte câteva au fost rănite.

Așa-numita rută a emigranților prin Balcani, care trece prin Turcia, Bulgaria, Macedonia de Nord și Serbia, este principala rută pe care o folosesc emigranții și refugiații pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Această rută este folosită și de rețelele de traficanți.

În pofida controalelor stricte și a întoarcerii acestora, emigranții încearcă constant să ajungă în UE prin granița cu Serbia și Ungaria. Budapesta a înăsprit măsurile la graniță și a construit, de asemenea, o barieră de-a lungul graniței pe care o împarte cu Serbia și Croația, care are o lungime de 175 de kilometri.

Traficanții de persoane cer emigranților între 7 și 10 mii de euro pentru a-i trimite în țările UE. Conform legilor din Serbia, persoanele care permit trecerea ilegală a frontierei pot fi condamnate de la șase luni la 5 ani de închisoare, în timp ce există pedepse mai aspre pentru persoanele care fac parte din grupuri infracționale organizate.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel