Armata Ucrainei primește 60 transportoare și două nave de patrulare

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Armata ucraineană urmează să primească un lot de 60 de BTR-4EM, transportoare blindate cu roți în versiunea amfibie a BTR-4.

60 de transportoare blindate amfibii, care vor intra în dotarea marinei ucrainene, vor fi livrate anul acesta, potrivit lui Yakov Mormilo, directorul Biroului de Proiectare a Construcțiilor de Mașini Morozov din Kharkiv. Modelul amfibiu aduce un plus în privința manevrabilității și a capacității de luptă, fiind vorba de o versiune avansată, prevăzută cu un kit amfibiu care permite utilizarea vehiculului și în operațiuni pe mare fără a mai fi necesare modificări ale configurației sale.

BTR-4EM va avea viteza și mobilitatea la sol similară cu vehiculele de luptă BTR-3 și BTR-4 în timpul operațiunilor susținute la țărm, precum și capacitatea de a oferi infanteriei sprijin direct. BTR-4EM va sprijini capacitatea de mobilitate expediționară, având un grad ridicat de performanță, protecție și sarcină utilă atât maritim, cât și terestru.

 

Ucraina va primi și două nave de patrulare MK VI

 

De asemenea, armata ucraineană va primi două nave de patrulare, furnizate de SUA, Pentagonul a anunțând că a fost atribuit companiei SAFE Boats International LLC un contract de 19,9 milioane de dolari pentru construcția a două noi nave de patrulare MK VI.

2. -imagine fara descriere- (markvi_95007800.jpg)

Navele de patrulare MK VI pot fi transportate în orice locație, având specificații îmbunătățite precum o manevrabilitate crescută, viteza de deplasare fiind de peste 35 de noduri cu o rază de acțiune de peste 600 de mile marine, relatează defence-blog.com.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel