Armata ucraineană are nevoie de cel putin 1000 de transportoare blindate BTR-60M

DefenseRomania Team / 04 Martie 2021 / 10:52

Compania ucraineană „Practika”, cu sediul la Kiev, aşteaptă să actualizeze câteva sute de transportoare blindate BTR-60 ale Forțelor Armate Ucrainene, la standardul „BTR-60M”. După unele surse, armata ucraineană are nevoie de cel puţin 1000 de transportoare blindate la standardul BTR-60M.

Viktor Krivi, directorul general adjunct al Practika, a precizat într-un interviu pentru publicaţia Defense Express că modernizarea transportoarele blindate va consta în adăugarea unui nou motor, o nouă carenă modulară cu blindaj clasificat la nivelul 2 STANAG 4569 standard.

Versiunea modernizată a  transportoarelor BTR-60 are, de asemenea, o nouă configurație: șoferul fiind poziționat în partea din față a vehiculului, în stânga, iar comandantul în spate, în timp ce compartimentul motorului este în dreapta și compartimentul echipajului în spate – ceea ce face că cei aflaţi în interior să beneficieze de un grad ridicat de protecţie.

Versiunea modernizată BTR-60M poate fi echipată cu o gamă largă de sisteme de arme și echipamente. Conform celor mai realiste estimări, armata ucraineană are nevoie de 1000 de transportoare blindate la standardul BTR-60M.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy