Armata ucraineană are nevoie de cel putin 1000 de transportoare blindate BTR-60M

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania ucraineană „Practika”, cu sediul la Kiev, aşteaptă să actualizeze câteva sute de transportoare blindate BTR-60 ale Forțelor Armate Ucrainene, la standardul „BTR-60M”. După unele surse, armata ucraineană are nevoie de cel puţin 1000 de transportoare blindate la standardul BTR-60M.

Viktor Krivi, directorul general adjunct al Practika, a precizat într-un interviu pentru publicaţia Defense Express că modernizarea transportoarele blindate va consta în adăugarea unui nou motor, o nouă carenă modulară cu blindaj clasificat la nivelul 2 STANAG 4569 standard.

Versiunea modernizată a  transportoarelor BTR-60 are, de asemenea, o nouă configurație: șoferul fiind poziționat în partea din față a vehiculului, în stânga, iar comandantul în spate, în timp ce compartimentul motorului este în dreapta și compartimentul echipajului în spate – ceea ce face că cei aflaţi în interior să beneficieze de un grad ridicat de protecţie.

Versiunea modernizată BTR-60M poate fi echipată cu o gamă largă de sisteme de arme și echipamente. Conform celor mai realiste estimări, armata ucraineană are nevoie de 1000 de transportoare blindate la standardul BTR-60M.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel