Armata ucraineană a testat sistemele modernizate de apărare antiaeriană Tor şi Kub (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata ucraineană va avea în curând în dotare două noi sisteme antiaeriene modernizate Tor și Kub, care sunt supuse testelor finale, a declarat joi Șeful Statului Major General și comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Viktor Muzhenko, potrivit UNIAN.


Viktor Muzhenko, şeful Statului Major al armatei ucrainene a scris pe Facebook că noile sisteme modernizate vor contribui la sporirea capacităţilor de apărare a torţelor antiaeriene ale armatei și a sistemului național de apărare aeriană.

Potrivit lui Viktor Muzhenko, sistemele antiaeriene Tor și Kub vor intra în dotarea detașamentelor de apărare antiaeriană a Forțelor Terestre ale Ucrainei.

Potrivit agenției de știri Ukrinform, testele sistemele antiaeriene Tor și Kub sunt efectuate în poligonul de testare Yagorlyk al armatei ucrainene din sudul regiunii Kherson.

Modernizarea efectuată de întreprinderea ucraineană Aerotekhnika a contribuit la îmbunătățirea caracteristicilor tehnice și a funcționalității sistemelor de rachetă pentru apărare aeriană, mai spune agenția.

Sistemul Tor este conceput pentru a proteja efectivele militare de lovituri de rachete, vehicule aeriene fără pilot, avioane și elicoptere la o distanță de până la 15 km, în timp ce complexul de rachete antiaeriene Kub are o rază de acţiune de până la 22 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel