Armata ucraineană a primit un nou lot de tancuri T-64 modernizate (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Uzina de vehicule blindate Armour Lviv, parte a concernului ucrainean militar de stat Ukroboronprom, a predat forțelor armate ucrainene un lot de tancuri T-64 reparate și modernizate.

Viktor Androschuk, șeful uzinei de vehicule blindate Armour Lviv, a precizat că acest nou lot de tancurile T-64, pe lângă reparaţiile de rigoare, a primit şi un set de îmbunătățit tehnice.

Principalele modernizări pe care inginerii din industria militară ucraineana le-au adus acestui lot de tancuri T-64 au constat în: instalarea unor sisteme de navigaţie şi comunicare mai performante, îmbunătăţire sistemului de control al focului; sisteme de ţintire şi de viziune termică; şi kituri de plăci de blindaj reactive.

Uzina de tancuri din Lviv a devenit, în anul 2019, cea de-a doua fabrică ucraineană care a început să producă un model modernizat al tancului de luptă T-64. Tancul T-64 este principalul tanc de luptă al armatei ucrainene. Modernizarea tacurilor T-64 se face la standardul din 2017, fiind cea mai recentă actualizare adusă acestuia.

Anterior, doar uzina de blindate din Harkov (KBTZ), parte a concernului naţional ucrainean de apărare UkrOboronProm, actualiza tancurile T-64 la standardul T-64BV. KBTZ a trimis către forţele armate ucrainene, din 2014 şi până prezent, pentru a răspunde agresiunii militare ruse, peste 150 de T-64 modernizate.

La începutul acestui an, uzina de blindate din Harkov a livrat 13 tancuri modernizate către forțele armate ale Ucrainei. 10 tancuri principale de luptă T-80 și 3 tancuri T-64 (modelului 2017) au fost predate armatei. În total, uzina de blindate din Harkov a fabricat 250 de vehicule de luptă modernizate: 162 de tancuri T-64 (modelul 2017) și 88 de tancuri T-80.

Armata ucraineană primeşte vehicule militare şi tancuri modernizate în contextul în care Ucraina este, din aprilie 2014, victima unei agresiuni militare ruseşti, care s-a soldat până acum cu moartea a peste 13.000 de persoane. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel