Forțele Armate Ucrainene au început folosirea lansatoarelor de grenade americane Mark 19 pe vehicule de tip pickup

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene au început să folosească lansatoare automate de grenade Mark 19 de calibrul 40 mm. Aceste lansatoarele de grenade au fost livrate Ucrainei ca parte a asistenței de securitate oferite de Statelor Unite.

Comandamentul Operațional „Vest” al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat mai multe imagini cu vehicule de tip pickup care au instalate în partea din spate – în benă –  un lansator automat de grenade Mk 19.

A devenit cunoscut la începutul acestui an că Forţele Armate Ucrainene au primit acest tip de armă. Se știe că pe 3 februarie, Ucraina a primit 85 de tone de muniţie de 40 mm pentru lansatoare automate de grenade.

Analiştii militari ai publicaţiei Defense Express precizează că este posibil ca lansatoarele de grenade Mk 19 să fi fost furnizate forțelor armate înainte de 24 februarie, deoarece muniţia de 40 mm au făcut în mod repetat parte din transporturile de arme pe care Statele Unite le-au trimis în Ucraina, inclusiv în toamna lui 2021.

Lansatorul de grenade Mk 19 (de la Mark 19) este un lansator de grenade automat, de fabricaţie americană. Mark 19 se afla în dotarea armatei SUA de la sfârșitul anilor 1960, în diferite versiuni.

Versiunea lansatorului de grenade Mk 19 oferit Ucrainei a fost produsă în perioada 1981-2000 în Statele Unite. 

Modelul MK 19 MOD 3 este o armă automată care folosește grenade de 40 milimetri. Se poate trage cu o varietate de grenade de 40 mm. Grenada M430 HEDP de 40 mm poate străpunge armura cu grosimea de până la 5 cm și produce fragmente pentru a ucide personalul în limita a 5 metri și rănire persoanelor aflate la mai puțin de 15 metri de punctul de impact.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel