Armata ucraineană a început antrenamentele pe tancurile Leopard 2 în Germania

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Leopard 2 A5 ale armatei daneze; Grafenwoehr Training Area, Germania / 7th Army Training Command
Leopard 2 A5 ale armatei daneze; Grafenwoehr Training Area, Germania / 7th Army Training Command

Bundeswehr a început pregătirea armatei ucrainene pentru a utiliza tancul de luptă principal Leopard 2.

Armata germană a început instruirea soldaţilor ucraineni în manevrarea tancurilor de luptă Leopard 2, pe care Kievul le consideră critice pentru recuperarea teritoriilor cucerite de Rusia, transmite DPA.

Instructajul se desfăşoară în principal în poligonul din Münster (vest) al Bundeswehr, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului federal al Apărării.

Programul este aşteptat să dureze câteva săptămâni.

Guvernul german a promis Ucrainei un număr de 14 tancuri Leopard 2.

În Germania sunt deja în derulare programe de instruire a militarilor ucraineni pentru vehicule de luptă de infanterie Mader, menţionează DPA.

 

Antrenamentul militarilor ucraineni în Polonia va dura mai mult de o lună - Duda

 

Ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak, care a fost într-o vizită la Kiev vineri, 3 februarie, a declarat că Polonia a început pregătirea militarilor ucraineni pentru a folosi tancurile Leopard. În total, peste 100 de soldați participă la antrenament.

Polonezii consideră că este posibil să reducă timpul de antrenament al armatei ucrainene pentru a opera tancurile Leopard 2 la cinci săptămâni.

Varșovia intenționează să transfere o companie de tancuri Leopard 2A4 în Ucraina, ca parte a coaliției de tancuri. Scopul este de a crea o brigadă de tancuri occidentale moderne.

Reamintim că, pe 25 ianuarie, după o lungă ezitare, Germania a aprobat transferul a 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și reexportul acestora din țările partenere. În aceeași zi, SUA a anunțat livrarea a 31 de tancuri Abrams în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel