Armata SUA vrea să înlocuiască elicoptere AH-64 Apache și UH-60 Black Hawk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata SUA a aprobat un proiect de dezvoltare a capabilităților pentru viitoarea aeronavă de luptă cu rază lungă de acțiune sau FLRAA, destinat să susțină programul pentru Aeronave cu Decolare Verticală din cadrul serviciului.

Consiliul de Supraveghere al Armatei Americane a aprobat documentul care prevede dezvoltarea capabilităților programului de aeronave cu decolare verticală.

FLRAA este un program pre-major de achiziție a apărării comandat pentru a dezvolta și de a produce următoarea generație de aeronave cu decolare verticală pentru armată. Noile aeronave, dezvoltate în cadrul programului Future Air Assault Aircraft vor înlocui pe alocuri elicoptere AH-64 Apache și UH-60 Black Hawk aflate acum în dotare.

Potrivit FlightGlobal, armata americană dorește ca fiecare aeronavă să aibă un cost mediu de producție de 43 de milioane de dolari. Aceasta este semnificativ mai mare decât costul unitar mediu al elicopterului UH-60M Black Hawk, pentru care serviciul a plătit aproximativ 20 milioane USD per bucată.

Aeronava FLRAA ar trebui să fie echipată cu două motoare cu arbori turbionari, creat de General Electric Corporation, în cadrul programului FATE, care are o putere de decolare mai mare de 5.000 CP.

Vezi și: Amata SUA a prezentat performanțele elicopterului UH-60 Black Hawk - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel