US Army nu renunță la bazele militare din Germania şi Belgia. Motivul: Consolidarea prezenţei militare americane în Europa pentru descurajarea Rusiei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca parte a unei demers continuu privind închiderea planificată a mai multor baze militare americane din Europa, Armata SUA a anunțat vineri că renunţă la intenţia de a închide șapte instalaţii militare din Germania şi Belgia. Motivul: Nevoia tot mai mare de consolidare a prezenţei militare americane ''în teatrul de operaţii european''.

 

Decizia, într-o primă fază, de a închide aceste şapte obiective a fost luată în 2010 şi 2015, iar proiectul de întreţinere a acestora nu este, prin urmare, legat de intenţia fostului preşedinte Donald Trump de a reduce prezenţa militară americană în Germania, care îngrijorase foarte mult Berlinul şi nu a fost niciodată pusă în aplicare, relatează AFP.

Potrivit publicaţiei Army Times, administrația Biden a renunţat la punerea în aplicare a planului de retragere a forțelor SUA din Germania, inițiat de președintele Donald Trump. Preşedintele american Joe Biden, care consideră Rusia ca o ameninţare serioasă la adresa securităţii europene, a revenit deja asupra planului predecesorului său Donald Trump.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a anunțat în aprilie că Pentagonul (DoD) va desfășura încă 500 de soldați în Germania, pe lângă cei 35.000 de militari americani care sunt deja desfăşuraţi acolo în mod permanent sau prin rotație.

DoD consideră că prezenţa US Army în Germania este o parte foarte importantă a eforturilor Statelor Unite de a descuraja agresiunea Rusiei în Europa de Est.

Efectivele armatei americane în Germania au crescut chiar uşor în ultimele luni. La sfârşitul lunii martie, erau peste 35.000 de soldaţi şi familiile lor, repartizaţi la 21 de baze militare în toată ţara, precizează Agerpres.

Cele şase baze în cauză sunt cazărmi secundare, depozite şi spaţii de birouri, a precizat vineri, într-un comunicat, comandamentul armatei terestre americane din Europa. 

În iunie, aproximativ 28.000 de soldați din Statele Unite și 25 de țări aliate au participat la exercițiile militare Defender 21 pentru pregătirea și creşterea gradului de interoperabilitate dintre SUA, NATO și forțele partenere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel