Defender Europe 20. Armata SUA începe pregătirea pentru cel mai mare exercițiu militar din Europa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata americană îşi pregăteşte cea mai mare desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, prin trimiterea, în cadrul unui exerciţiu militar, a 20.000 de militari, cu scopul de a-şi demonstra puterea militară, potrivit Defense Blog şi Forces.net.

Armata SUA a anunțat că pregătirile pentru DEFENDER-Europe 20, cel mai mare exercițiu militar desfăşurat în Europa din ultimii 25 de ani, va începe joi, când unitățile participante vor încărca vehicule, echipamente şi tehnica militară grea pe platforme feroviare pentru a fi transportate în porturile americane, fiind livrate către Europa până la sfârşitul lunii februarie.

DEFENDER - Europa 20 este un exercițiu comun de pregătire multinațională programat să se desfășoare din aprilie până la sfârșitul lunii mai, cu mișcări de personal și echipamente care vor avea loc din februarie până în iulie 2020.

Generalul Andrew M. Rohling, comandantul adjunct al Forțelor Armate ale SUA în Europa a declarat că Defender Europe 20 este un exercițiu de apărare, de pregătire pentru situaţii de criză, dar și un exercițiu de pregătire strategică. Generalul a ţinut să puncteze că exerciţiul nu este îndreptat împotriva niciunei țări.

La Defender 20 vor participa cinci divizii ale US Army - 1st Cavalry, 82nd Airborne, 1st Armored, 1st Infantry și 3rd Infantry - precum și unități ale Gărzii Naționale și șapte unități de rezervă ale armatei.

Aproximativ 9.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar "Defender-Europe 20", la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi. După ani de reduceri de efective militare în Europa, după Războiul Rece, această desfăşurare excepţională reflectă bulversarea strategică provocată de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, care a fost văzută ca o ameninţare la adresa securităţii şi stabilităţii Europei, dar şi a statelor membre NATO.

 

România va participa, în anul 2020, alături de celelalte țări NATO, la exercițiul militar „Defender Europe 20", condus de Statele Unite

 

Forțele Terestre ale Armatei Române vor fi implicate în desfășurarea exercițiului „Defender Europe 20", care va fi organizat în Europa de Statele Unite, în cadrul Operațiunii „Atlantic Resolve".

Această decizie a fost anunțată în cadrul şedinţei de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste (SMFT) pentru anul 2019, ședință desfășurată la data de 16 ianuarie 2020.

,,Structuri ale SMFT vor fi implicate şi în activități de instruire multinaționale în marja exercițiului Defender Europe 20, care va fi desfășurat de armata Statelor Unite ale Americii în acest an în Europa, ca parte a Operațiunii Atlantic Resolve", precizează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Actualul ministru al Apărării, generalul (r) Nicolae Ciucă, explica, încă de la sfârșitul anului trecut, că România trebuie să-și demonstreze capacitatea militară prin participarea ei la această uriașă desfășurare de forțe aliate, potrivit Europa Liberă.

,,Exerciţiul este unul de amploare - poate cel mai mare exerciţiu aflat pe planşeta planificatorilor. Am transmis documentele pentru participare, am discutat cu şeful apărării din Polonia, am transmis, de asemenea, scrisoarea de aprobare la nivelul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa, astfel încât anul viitor să putem să avem o participare consistentă, pe măsura nivelului de ambiţie şi pe măsura rolului pe care România îl joacă în tot ceea ce înseamnă deciziile aliate pentru descurajarea şi apărarea Flancului estic al NATO", preciza Nicolae Ciucă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel