Armata SUA a testat Spike SR (Foto/Video) O rachetă antitanc cu o rază de acţiune de 2.000 m

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Rafael Advanced Defense Systems din Israel a anunțat joi că,  împreună cu filiala sa din SUA, Rafael Systems Global Sustainment (RSGS), a prezentat caracteristicile rachetei antitanc Spike SR (Short Range), în cadrul Army Expeditionary Warrior Experiment (AEWE) 2021.

În cadrul AEWE 2021 Armata SUA evaluează mai multe tehnologii militare avansate, care ar urma să fie introduse în dotarea forţelor sala armată ca parte a eforturilor de modernizare. Potrivit publicaţiei Israel Defense, evaluarea capacităţilor rachetei antitanc Spike SR a fost testat pentru prima dată într-un poligon din Statele Unite. 

Fiind o rachetă antitanc ghidată, portabilă, concepută pentru a răspunde cerinţelor actuale ale infanteriei, Spike SR este deosebit de potrivită pentru a spori letalitatea soldaților, aceasta fiind una dintre cele șase priorități ale Armatei SUA.

Racheta, care face parte din familia de arme antitanc ghidate Spike, are o greutate de 10 kg, cu o rază de acțiune îmbunătățită de 2000 de metri.

În timpul testării, rachetele Spike SR au lovit cu precizie atât ținte statice, cât și ținte în mișcare. Evaluatorii armatei SUA au oferit un feedback pozitiv cu privire la greutatea redusă, letalitatea și ușurința de utilizare a sistemului antitanc Spike SR, în comparație cu ceea ce este utilizat în prezent de militarii americani. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel