Armata siriană se pregătește pentru operațiuni militare majore în Idlib

S.I. Catalin / 10 dec 2018 / 08:38

Armata siriană își întărește pozițiile la est de provincia Idlib, în nordul țării. Forțele armate siriene vor trimite arme, echipamen greu și 35 de vehicule militare către al-Zahabiyah, în zona rurală nordică a porovinciei Homs. Scopul armatei este de a contracara atacurile crescânde ale grupurilor teroriste din nordul țării.

Potrivit surselor locale, citate de agenția siriană de știri SANA, forțele armate au fost puse în alertă pentru a reacționa imediat la cel mai mic atac al grupurilor teroriste.

Armata siriană se pregătește pentru o operațiune militară majoră în nordul țării, din cauza faptului că organizațiile teroriste au încălcat de nenumarate ori acordul de încetare a focului în zona demilitarizată.

Potrivit agenției sierice SANA, o unitate a armatei siriene a atacat teroriștii care s-au mutat de la Mork (suburbiile de nord ale orașului Hama) până în zona demilitarizată din Idlib. Mai mulți teroriști au fost uciși în această operațiune a armatei, mai precizează sursa.

O altă unitate a armatei a răspuns la un atac asupra unui punct de control militar lansat de un grup terorist care se afla în satul Skeik din Khan Sheikhoun la sud de Idlib.

În nord-vestul provinciei Idlib, o unitate militară a vizat un grup de teroriști care au încercat să se infiltreze din satul Tal al-Sakheir prin terenuri agricole și plantații de măslini pentru a ataca puncte de control militare în zona Muhardeh Chamali.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy