T 14 Armata. Un tanc mult prea costisitor pentru armata rusă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
T-14 Armata
T-14 Armata

Forțele armate ale Rusiei nu vor achiziționa masiv tancuri „Armata” din cauza costului lor ridicat. Noi preferăm să sporim potențialul de luptă al tehnicii militare existente prin modernizarea acesteia, a declarat vicepremierul rus Iuri Borisov, care supraveghează complexul militar-industrial rusesc, notează paginaderusia, citând RIA Novosti.

În producția de masă, un exemplar al celui mai nou tanc, care a fost prezentat la Parada Victoriei, costă 250 de milioane de ruble (3,4 milioane de euro), a declarat Borisov.

„Ei bine, de ce să inundam fortele noastre armate cu “Armata”. Tancurile noaste T-72 se bucura de mare cautare pe piață. Sunt cumparate de toata lumea și depasesc “Abrams”, “Leclerc” și ”Leopard”,  la cost, eficiență și calitate. Aceeași situație este si cu ”Bumerang” (transportor blindat – n.r.)”, a explicat oficialul rus.

„De aceea reușim să rezolvăm toate sarcinile puse in față datorită unor astfel de soluții eficiente, când examinam potențialul de modernizare a modelelor vechi, și asta deși avem un buget de zece ori mai mic decât țările NATO”, a adăugat Borisov.

„Armata” T-14 este cel mai scump tanc rusesc, comparabil ca preț cu tancul american de top M1 Abrams. Expertii cred că, in procesul de finalizare, costul de productie al unui T-14 inevitabil va creste, iar pretul final ar putea descuraja partenerii tradiționali ai rușilor, care sunt obisnuiti cu prețuri mult mai mici comparativ cu producatorii de armament greu din Occident.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel