Armata rusă a verificat sistemul de apărare antiaeriană dislocat în Peninsula Crimeea

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.11.2020, echipaje ale avioanelor de vânătoare și de bombardament ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene au verificat sistemul de apărare antiaeriană al Peninsulei Crimeea.

,,În total, la verificare au participat patru avioane, precum și complexe de apărare antiaeriană S-400 Triumf și Pantsir-S din compunerea armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă al FRMN, preluat de agenția de presă Interfax.

Antrenamentul a fost efectuat în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă al forțelor și mijloacelor aflate în serviciu pentru apărarea antiaeriană a Peninsulei Crimeea.

,,Echipaje ale avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM și bombardierelor de front Su-24M din compunerea Aviației navale a FRMN au evoluat în calitate de ținte de control pentru echipajele de apărare antiaeriană, acționând pe diverse direcții. În timpul verificării, aviația a îndeplinit misiuni atât la distanța maximă a zonelor de detectare ale stațiilor radar, cât și la altitudini ultra-mici, folosind terenul pentru acoperire, ceea ce a complicat acțiunile forțelor și mijloacelor de apărare antiaeriană”, au informat reprezentanții Statului major al FRMN.

Potrivit precizărilor acestora, echipajele complexelor S-400 au descoperit țintele aeriene și au executat lansări electronice de rachete împotriva acestora.     

Comentariul autorului: Antrenamentele de apărare antiaeriană se desfășoară periodic în Peninsula Crimeea și au drept scop perfecționarea deprinderilor echipajelor aflate în serviciul de luptă pentru respingerea atacurilor aeriene.

Sistemul de apărare antiaeriană dislocat în peninsulă se bazează pe forțele și mijloacele navelor de luptă, Aviației navale și Diviziei 31 Apărare Antiaeriană - Sevastopol din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

În structura diviziei se află două regimente de rachete antiaeriene, respectiv Regimentul 12 Rachete Antiaeriene - Sevastopol și Regimentul 18 Rachete Antiaeriene - Feodosia.

Regimentul din Sevastopol include două divizioane de rachete antiaeriene S-400 (Sevastopol și Evpatoria) și un divizion de rachete antiaeriene Pantsir-S, iar cel din Feodosia dispune de trei divizioane de rachete antiaeriene S-400 (Feodosia, Dzhankoy și Kerci) și un divizion de rachete antiaeriene Pantsir-S.

În total, Federația Rusă dispune în Regiunea Mării Negre de șapte divizioane de rachete antiaeriene S-400. Pe lângă cele cinci din Peninsula Crimeea, alte două divizioane sunt dislocate în Ținutul Krasnodar, la Novorossiysk și Soci.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel