Armata rusă a anunțat că în luna aprilie are planificate peste 4.000 de exerciții militare

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicare în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 06.04.2021, la Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse, s-a desfășurat o consfătuire a conducerii Forțelor Armate.

Cu această ocazie, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că în cadrul Forțelor Armate au început verificările de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

,,În conformitate cu Planul de pregătire al Forțelor Armate, în organele de conducere militară, marile unități și unitățile militare au început verificările de control. Trupele au fost scoase în poligoane, unde vor executa exerciții tactice, tactice de specialitate și cu dublă partidă”, a precizat Șoigu.

În total, în cursul lunii aprilie, vor fi efectuate 4048 de exerciții la diferite niveluri, inclusiv 812 exerciții cu dublă partidă. Acestea se vor desfășura în 101 poligoane și 520 de obiective aparținând bazelor materiale de instrucție.

Exercițiile vor fi executate pe teritoriile tuturor Regiunilor Militare și Flotei de Nord, precum și în raioane din Nordul Extrem, Insulele Kurile și în Kamchatka.

Verificările vor viza toate categoriile de Forțe Armate și genurile de trupe independente. În Regiunea Militară Est, verificarea va fi condusă de o comisie a Statului Major General. Activitățile de bază în cadrul controlului se vor desfășura în poligoanele Tsugol și Sergheevsky din Regiunea Militară Est.

În celelalte Regiuni Militare, verificările de control se desfășoară sub conducerea comandanților Trupelor regiunilor. 

Comentariul autorului: Probabil, informațiile comunicate de Ministerul rus al Apărării au rolul de a justifica mișcările de trupe efectuate în ultima perioadă pentru formarea dispozitivelor de la frontierele cu Ucraina, în vestul Federației Ruse și în Crimeea.

În mod intenționat, accentul este pus pe activitățile desfășurate în Extremul Orient, în Regiunea Militară Est, pentru a se distrage atenția de la situația din sud-vestul și vestul statului rus.

În ceea ce privește Regiunea Militară Sud, trebuie precizat faptul că verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă a început de vreo trei ori până acum. De la jumătatea lunii martie, fiecare activitate semnificativă de pregătire pentru luptă a fost motivată de începerea controalelor.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel