Armata României exersează lupta în munți. Compania Transport HIPO participă în premieră și va urca armamentul unde mașinile nu pot ajunge

Darius Muresan |
Data publicării:
Compania Transport HIPO din cadrul Armatei României. Foto: Trustul de Presă al MApN
Compania Transport HIPO din cadrul Armatei României. Foto: Trustul de Presă al MApN

Armata României se pregătește de instrucție intensă alături de aliați în cadrul mai multor exerciții militare. Iar anul acesta, în cadrul în exerciţiului SARMIS-OLT, compania Transport HIPO, aflată în subordinea Brigăzii 61 "Vânători de munte", va transporta armament și resurse alimentare pe crestele alpine, unde tehnica nu poate ajunge.

Despre toate aceste exerciții a vorbit în cadrul emisiunii „Jurnal militar” de la Radio România colonelul Nicolae Oros, comandant al Brigăzii 61 „Vânători de Munte”.

Este interesant că în specificul misiunilor pe care le are această structură este şi folosirea Companiei Transport HIPO.

„În perioada următoare avem o activitate foarte importantă desfăşurată de această dată în două garnizoane ale Brigăzii: în Sfântu Gheorghe, o activitate organizată de Batalionul 22 "Vânători de munte" şi în Vatra Dornei, activitatea organizată de Batalionul 17 "Vânători de munte".

În garnizoana Sfântul Gheorghe se va desfăşura un exerciţiu comun între militarii Batalion 22 şi militarii francezi din cadrul Grupului de Luptă dislocat la Cincu, iar în Garnizoana Vatra Dornei, pe lângă militarii români şi francezi, vor fi şi de această dată prezenţi militari ai Brigăzii Multinaţionale din Craiova, respectiv militari polonezi. Va fi un exerciţiu combinat cu şi fără trageri de luptă, cu secvenţe de instrucţii alpine, de supravieţuire: secvenţă de lupta urbană.

Încercăm prin toate exerciţiile desfăşurate să ne adaptăm cerinţelor actuale, ţinând cont şi de situaţia de securitate din proximitatea României, războiul de la graniţă, astfel încât la finalul fiecărui modul de instruire cu partenerii străini să realizăm interoperabilitatea între structurile de "Vânători de munte" şi partenerii străini. Consider că este un plus pentru Brigada 61 "Vânător de munte" acest tip de exerciţii, desfăşurat cu partenerii străini. În primul şi în primul rând, vom reuşi realizarea cunoaşterii reciproce a tehnicilor, a armamentului.

Partenerii francezi continuă deja o tradiţie de a colabora cu brigada noastră, activitate început anul trecut odată cu dislocarea primului detaşament francez în România, detaşament care a fost format din "Vânătorii de munte" din cadrul Batalionului 27 francez ai Republicii Francele. Avem în plan, la sfârşitul lunii septembrie, desfăşurarea Exerciţiului Major al "Vânătorilor de munte" împreună cu Brigada 2 "Vânători de munte" în zona Grohotiş, cu trageri de luptă pe piscurile alpine şi, respectiv, cu exerciţii de tip FTX, fără trageri de luptă. Este un exerciţiu foarte important, un exerciţiu major specific "Vânătorilor de munte”, a precizat colonelul Nicolae Oros.

 

Compania Transport HIPO, unică în Armata României. Unde tehnica și elicopterele nu pot ajunge, o face Transport HIPO

 

2. Compania T... (transport-hipo-romania-armata_19555600.jpg)

Compania Transport HIPO din cadrul Armatei României. Foto: Trustul de Presă al MApN

Comandantul al Brigăzii 61 „Vânători de Munte” a adăugat faptul că în cadrul unei secvențe a exercițiului SARMIS-OLT Armata României va folosi în premieră compania Transport HIPO aflată în subordinea Brigăzii 61.

Compania e unicată în Armata României. Caii companiei transportă pe crestele alpine armament, alimente și diferite materiale, atunci când tehnica nu poate urca ori condițiile meteorologice nu permite elicopterelor să o facă.

„În acest an, în cadrul exerciţiului SARMIS-OLT, vom folosi în premieră compania Transport HIPO, aflată în subordinea Brigăzii 61 "Vânători de munte", companie unicată în Armata României. Una dintre principalele misiuni ale aceste companii este de a transporta armamentul, materiale, hrană pentru militari pe crestele alpine, acolo unde tehnica nu poate urca sau când condiţiile meteorologice nu permit deplasarea, cu mijloace aeriene, în speţă cu elicoptere”, a conchis colonelul Nicolae Oros, comandant al Brigăzii 61 „Vânători de Munte”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel