Armata Republicii Moldova organizează un importat exercițiu militar alături de militari din SUA și România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele pentru Operații Speciale ale Republicii Moldova. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Chișinău
Forțele pentru Operații Speciale ale Republicii Moldova. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Chișinău

Militari din Republica Moldova, România și SUA desfășoară, în perioada 1-19 aprilie, exerciții comune JCET-2024 (Joint Combined Exchange Training) în Republica Moldova, a anunțat armata Republicii Moldova. Scopul exercițiilor, care se vor desfășura în bazele militare moldovenești, este organizat cu scopul de a face schimb de experiență și de a spori interoperabilitatea între cele trei armate.

Republica Moldova se îndreaptă din ce în ce mai mult către Occident pentru a contracara amenințarea reprezentată de Rusia.

Relațiile dintre Chișinău și Moscova s-au deteriorat de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei, autoritățile din Republica Moldova acuzând în mod repetat Kremlinul de încercări de destabilizare. De asemenea, Rusia încearcă să genereze în continuare tensiuni la graniţa cu Republica Moldova, apelând la aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol.

În timpul exercițiilor JCET, soldații vor efectua salturi cu parașuta, trageri de luptă avansate și vor exersa sarcini specifice în teren.

La exerciții vor lua parte o unitate de forțe speciale moldovenești - Batalionul Fulger - și Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Republica Moldova participă la programul de pregătire dedicat forțelor pentru operaţii speciale JCET al SUA din 2009.

Amenințarea pe care Moscova o reprezintă pentru Chișinău presupune nu numai încercările de destabilizare și ocuparea Transnistriei, dar și multiple atacuri rusești asupra teritoriului ucrainean din apropierea graniței cu Republica Moldova.

Canalele de comunicate de pe reţeaua rusă de mesagerie Telegram au susținut că o rachetă rusă ar fi intrat în spațiul aerian al Republicii Moldova în timpul atacului pe care forţele ruse l-au efectuat la 29 martie asupra ucrainenilor. Ucraina și Republica Moldova nu au confirmat această afirmație. Anterior, Chișinăul a raportat situaţii cu drone şi rachete rusești care s-au prăbușit pe teritoriul Republicii Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel