Armata privată rusească Wagner, pierde mai mulţi mercenari în Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata rusească Wagner a mai pierdut câțiva mercenari în Siria. O deflagrație a avut loc în seara zilei de ieri într-o clădire a fostei poliții siriene amplasată pe șoseaua Damask-Deir ez-Zor.

Potrivit Novayagazeta, în urma deflagrației, cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața. Printre cei morți, șase ar fi din rândul trupelor militare siriene, iar alții cinci ar face parte din armata privată rusească Vagner.

Sursa notează că anume aici este amplasată o direcție a armatei siriene loiale regimului Assad. Unitățile sunt completate cu mercenari ruși, dar și cu instructori din Rusia, potrivit Deschide.md.

În luna februarie a acestui an, peste 100 de mercenari ai acestei armate private au fost uciși în urma unor lovituri aeriene a trupelor coaliției internaționale condusă de SUA.

Ulterior SBU a dat publicității datele a mai multor mercenari din cadrul acestei armate private, printre ei sunt și câțiva cetățeni ai Republicii Moldova.

Cum a apărut armata de mercenari a Grupului Wagner?

Compania este fondată de Dmitri Utkin, un fost ofiţer GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), născut în 1970. Armata de mercenari a intrat pentru prima dată în atenția publică în timpul conflictului din Ucraina din 2014, în urma căruia Rusia a anexat Crimeea. Atunci a fost dezvăluit faptul că mercenari ai Grupului Wagner au luptat cot la cot alături de forțele separatiste susținute de Kremlin.

Fondatorul, Dmitri Utkin, s-a declarat un simpatizant al regimului nazist şi a botezat societatea paramilitară după numele compozitorul german Richard Wagner, ale cărui viziuni antisemitiste se spune că l-au inspirat pe Hitler.

Se crede că societatea paramilitară Wagner ar fi finanțată de omul de afaceri Evgheni Prigojin, aşa-numitul „bucătar” al lui Vladimir Putin şi care manageriază fabrica de trolli de la Sankt Petersburg, iar recent, în urma unei investigaţii, publicaţia Novaia Gazeta a aflat că acesta coordonează şi un grup de asasini care se ocupă cu lichidarea unor activişti şi bloggeri opozanţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel