Armata Poloniei va achiziționa transportoare blindate pentru militarii care operează rachetele antitanc Spike

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale din Polonia a anunțat că va achiziționa transportoare de blindate 8×8 Rosomak-S, concepute pentru a transporta militari cu echipamente antitanc, transmite Defense Blog.

Ministrul Apărării Naționale din Polonia, Mariusz Błaszczak, a declarat că Armata poloneză e aproape de a achiziționa transportoare neînarmate Rosomak-S pentru a transporta unitățile Armatei poloneze dotate cu rachete portabile Spike.

"Planificăm să achiziționăm 60 de transportoare blindate Rosomak-S pentru unități militare dotate cu sistemele antitanc Spike", a anunțat Mariusz Błaszczak într-o postare pe Twitter. „Vrem să încheiem acordul în trimestrul trei din acest an", se mai precizează în postarea ministrului.

Într-o declarație pentru Defence24.pl, un purtător de cuvânt al Comandamentului General al Forțelor Armate, generalul colonel Marek Pawlak, a declarat că vehiculele Rosomak-S vor face parte din procesul de consolidare a așa-numitului „zid estic". 

Rachetele ghidate antitac Spike-LR au fost sunt operaționale în Armata poloneză încă din 2004.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel