Armata Națională Libiană ar fi distrus nouă sisteme antiaeriene Pantsir-S1 (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca urmare a operațiunii militare „Volcano of Wrath” desfășurată de Forțele armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA) recunoscut de ONU, nouă sisteme de rachete anti-aeriene Pantsir-S1, fabricate în Rusia, au fost distruse.

Informaţia a fost raportată de către biroul de presă al forţelor armate ale GNA care iau parte la operaţiunea militară, precizează agenția turcă Anadolu şi cotidianul The Libya Observer.

Potrivit informaţiilor oferite de forţelor armate ale GNA, toate cele nouă sisteme de rachete anti-aeriene Pantsir-S1 au fost distruse în ultimele patru zile. Aceste sisteme au aparținut forțelor armate naţionale libiene (LNA) conduse de mareşalul Khalifa Haftar.

Mai jos am ataşat câteva dintre înregistrările video, publicate pe reţelele de socializare, în care se poate observa cum sisteme de rachete anti-aeriene Pantsir-S1, sunt distruse de către Forțele armate ale GNA, cu ajutorul dronelor puse la dispoziţie de Turcia.

În cursul zilei de ieri, cotidianul The Libya Observer, a precizat că Armata libiană, aflată sub comanda GNA, a distrus nouă sisteme antiaeriene Pantsir-S1 în aproximativ 72 de ore, în timp ce operaţiunii “Volcano of Wrath”, care a dus la recăpătarea controlului asupra bazei aeriene Al-Watiya și a altor orașe din vestul Libiei, controlate de forţele armate ale mareşalului Khalifa Haftar.

Forțele armate ale GNA au preluat luni controlul asupra unei baze aeriene din sud-vestul capitalei Tripoli, reuşind ca în urma operaţiunii militare să intre în posesia unui sistem de apărare aeriană Pantsir, dar şi a mai multor avioane dezafectate. 

Rusia şi Emiratele Arabe Unite îi oferă mareşalului Khalifa Haftar suport militar

Ministrul de Interne libian Fathi Bashagha a declarat joi că Rusia a trimis cel puțin opt avioane de militare care să vină în sprijinul forțelor armate ale mareşalului Khalifa Haftar.

Bashagha a declarat pentru Bloomberg că Guvernul Libian de Uniune Naţională (GNA) a primit informații despre faptul că cel puțin șase avioane MiG 29 și două Sukhoi 24 au zburat în regiunea de est a libiei, venind de la baza aeriană Hmeimim controlată de Rusia în Siria. Toate cele opt avioane ar fi fost escortate de două avioane SU-35 ale Forțelor Aeriene Ruse. Rusia nu a făcut niciun comentariu sau declarație oficială cu privire la cele susţinute ministrul de interne libian.

De asemenea, Bloomberg a precizat că forțele armate ale mareşalului Haftar au susţinut că vor desfășura cea mai mare operaţiune militară aeriană din istoria libiei, potriva forţelor armate turce care oferă suport militar Guvernului Libian de Uniune Naţională.

Sistemele de rachete anti-aeriene Pantsir-S1 au fost folosite de forțele armate ale mareşalului Khalifa Haftar, încă din iunie 2018, potrivit mai multor imagini postate pe platformele de socializare, de-a lungul timpului, de către mai multe persoane din cardul miliţiilor controlate de. Există rapoarte oficiale, cel emis de ONU în 2019, care atestă faptul că armata mareşalului Khalifa Haftar a primit şi folosit sisteme de rachete Pantsir-S1, poşe de la dispoziţie de către Emiratele Arabe Unite.

Acest lucru a fost evident când Forțele armate ale GNA au confiscat din baza Al-Watiya, un sistem de apărare aeriană Pantsir-S1, acesta fiind o versiune fabricată de Rusia pentru Emiratele Arabe Unite, deoarece sistemul era montat pe un camion Rheinmetall Man SX 45 8x8.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel