Armata Israeliană a abandonat mai multe tancuri Merkava Mk.IV în zona Înălțimilor Golan (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe persoane care vizitau Înălțimile Golan au găsit abandonate mai multe tancuri principale de luptă Merkava Mk.IV ale Forţelor de Apărare Israeliene.

În cursul zilei de astăzi, pe platforma de socializare Twitter, a fost postat un material video, realizat de mai multe persoane, în care se pot observa mai multe tancuri Merkava Mk. IV ale Armatei Israeliene, staţionate în câmp deschis, în zona Înălţimilor Golan, fără a fi supravegheate sau păzite de militari, potrivit Defence Blog.

În materialul video se poate observa că trapele de acces ale unuia dintre tancurile abandonate erau deschise, iar in interior se putea găsi muniţie şi arme.

Potrivit persoanei care a publicat pe Twitter materialul video, tancurile Merkava Mk. IV se aflau în zona Înălţimilor Golan ca parte a unui exerciţiu militar.

Înălţimile Golan - zonă bogată în resurse de apă - au fost cucerite de statul evreu de la Siria în 1967. Israelul a anexat teritoriul în 1981, deşi suveranitatea statului evreu asupra Înălţimilor Golan nu a fost recunoscută internaţional.

În martie acest an, preşedintele american Donald Trump a semnat la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

 

Tancul principal de luptă Merkava Mk.4

 

Tancul principal de luptă Merkava Mk.4 (MBT) a intrat în serviciul Forţelor de Apărare Israeliene în 2004. Este o versiune îmbunătăţită a Merkava Mk.3. Un total de 360 ​​de astfel de tancuri au fost deja construite, iar alte 300 au fost comandate de Armata Israeliană. În prezent, Merkava Mk.4 este printre cele 10 cele mai bune tancuri principale de luptă din lume.

Tancul Merkava Mk.4 este puțin mai mare decât Mk.3. Cel mai nou MBT al Armatei Israeliene este unul dintre cele mai bine blindate şi protejate tancuri din lume, având o armură şi un sistem de protecţie active mult mai bune.

Merkava Mk.4 are un tun îmbunătățit de 120 mm, dezvoltat de Israel Military Industries (IMI). Acest tun poate trage diferite tipuri de proiectile de 120 mm, inclusiv rachete anti-tanc LAHAT. De asemenea, poate trage toate tipurile de muniții concepute la standard NATO. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel