Armata franceză testează vehiculele blindate Griffon în Djibouti

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate franceze, desfăşurate în Djibouti (FFDJ), au primit, la 10 septembrie 2020, două vehicule blindate multi-rol Griffon VBMR (véhicules blindés multi-rôles), pentru a le testa mobilitatea şi pentru a le supune unor evaluări tehnice în medii cu temperaturi ridicate. 

Armata Franceză se antrenează în vederea desfășurării mai multor vehicule blindate Griffon în regiunea Sahel, în cadrul operațiunii Barkhane.Vehiculele Griffon VBMR, produse de compania franceză Nexter, au fost desfăşurate pentru prima dată în Africa, pentru o perioadă de zece zile, timp în care au fost supuse mai multor teste şi evaluări într-o zonă semi-deșertic din Djibouti.

 
Potrivit Army Recognition, în timpul acestor evaluări au fost testate rezistenta şi mobilitatea vehiculelor pe terenuri accidentate şi în zone cu temperaturi ridicate. Militarii francezi au acordat o atenţie sporită mobilităţii şi rezistenţei șasiului, testării sistemului de arme, legăturii GPS etc. 

Imaginile publicate pe Twitter arată că unul dintre cele două vehicule blindate Griffoni a fost echipat cu o protecție supimentara – cuşca anti-RPG –
acoperind toate cele patru laturi ale vehiculului.

Potrivit sursei citate, acest tip de protective suplimentară ar putea fi montată pe unele - dacă nu pe toate – vehiculele blindate Grifonii care vor fi desfășurați în Mali.

 

Prima desfășurare a vehiculelor Griffon în Mali este programată pentru 2022

 

Noul blindat Griffon este dezvoltat pe un vehicul blindat cu 6 roți, echipat cu o stație de arme comandată de la distanță care poate fi: o mitralieră de 12,7 mm, fie o mitralieră de 7,62 mm, fie un lansator automat de grenade de 40 mm. Pentru a reînnoi transportoarele blindate, Griffon este capabil să asigure un spectru larg de misiuni.

Vehiculul se bazează pe un șasiu comercial 6x6 și poate transporta până la opt soldați.

În prezent, sunt planificate șase versiuni ale Griffon-ului, patru dintre acestea fiind comandate în prima tranșă (Transportor Blindat de Personal, Centru de Comandă, Ambulanță și Observator pentru artilerie). După anul 2021 ar putea fi comandată o versiune mult mai ușoară de 4×4, care va fi folosită ca vehicul de recunoaștere.

Griffon utilizează motoare comerciale standard pentru camioane, care au fost adaptate pentru a utiliza o gamă mai largă de combustibili. Vehiculul are un sistem de suprapresiune pentru a menține protecția constantă a compartimentului de trupe împotriva amenințărilor chimice, biologice și radiologice. De asemenea soldații nu vor mai fierbe la propriu întrucât Griffon este dotat cu aer condiționat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel