Armata elvețiană a comandat vehicule de recunoaștere EAGLE 6×6

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

General Dynamics European Land Systems-Mowag a anunțat joi că a primit o comandă de livrare de 100 de vehicule de recunoaștere EAGLE 6 × 6 către armata elvețiană, transmite defence blog.

Cele 100 de vehicule EAGLE 6×6 vor fi construite pe platforma vehiculului de recunoaștere tactică „TASYS”. Sistemul TASYS poate fi utilizat pentru a strânge informații pentru forțele armate elvețiene, dar și în sprijinul autorităților civile. Este format dintr-un vehicul EAGLE V 6×6, echipat cu un sistem multi-senzor montat pe un catarg telescopic și cu un sistem de procesare a datelor. Pentru autoprotecție, EAGLE V 6×6 TASYS este blindat și echipat cu o stație de arme controlată de la distanță.

Producția de vehicule EAGLE V 6×6 TASYS începe în 2020, ele urmând să fie distribuite în perioada 2023-2025. Pe lângă armata elvețiană, vehiculele EAGLE V 4×4 sunt folosite atât de Danemarca, cât și de Germania. 

 Vezi și: Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel