Armata egipteană dislocă în premieră vehiculele blindate "ST-100" în Sinai

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 21 ianuarie, site-urile arabe specializate în probleme de apărare și securitate au relatat că armata egipteană a dislocat în Sinai, pentru prima dată, vehiculele blindate "ST-100" și "ST-500", fabricate de industria autohtonă de apărare.

"ST-100" a fost dezvoltat inițial în Africa de Sud, în anul 2016, de către compania "Saska", deținută de un om de afaceri egiptean. În 2018, compania a fost transferată în Egipt și și-a schimbat denumirea în "IMUT" ("International Marathon United Technology).

"ST-100" este un vehicul rezistent la atacurile cu o gamă largă de muniții și explozibili, ideal pentru acțiunile de luptă urbană.

Acesta este echipat cu o gamă largă de sisteme de protecție care permit vehiculului să reziste la forțe echivalând cu exploziile a până la 10 kg de TNT sub șasiu, 10 kg sub roată și 50 kg la o distanță laterală de 50 m. Deși blindajul i-a ridicat masa la 14,5 t, vehiculul poate atinge o viteză de până la 115 km/h.

De asemenea, vehiculul dispune de camere video frontale și spate, de un sistem de vizionare pe timp de noapte și de zi pentru șofer, de un sistem pentru detectarea lunetistului pe clădire și de sisteme automate de oprire a incendiului.

Armamentul instalat la bord depinde de destinația transportorului, și poate fi format din lansatoare de grenade fumigene și mitralieră calibrul 7,62/12,7 mm sau lansator automat de grenade calibrul 40 mm;

Echipajul este format din șofer, comandant și trei membri pentru versiunea de patrulare sau din opt persoane pentru versiunea de atac și intervenție

Vehiculul poate fi folosit ca transportor de trupe sau mașină de intervenție și poate executa misiuni de cercetare sau acțiuni de luptă antitanc sau antiaeriană.

În prezent nu au fost obținute informații privind numărul vehiculelor blindate dislocate în Peninsula Sinai, zonă unde acționează grupări afiliate Statului Islamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel