Armata chineză din Tibet a primit tancurile ușoare ZTQ-15

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-o postare pe Twitter armata chineză din Tibet anunță că a primit în dotare noile tancuri ZTQ-15.

Tancul chinezesc Type 15, cunoscut și sub numele de ZTQ-15, este un tanc ușor de generația a treia, operat de Forțele Terestre ale Armatei de Eliberare a Poporului, ca înlocuitor al tancului ușor de Type 62, introdus în 1963. Type 15 a fost conceput după o cerință a armatei pentru un tanc modern, mai ușor, mai mobil, care poate funcționa în mod eficient în regiunile deschise, împădurite și bogate în apă în care tancurile principale mai grele Type 99 și Type 96 ar putea avea dificultăți.

Primele tancuri Type 15 au fost prezentate oficial de către Ministerul Apărării din China în decembrie 2018, dată la care a și intrat în dotarea forțelor armate.

În timpul disputelor de la frontiera China-India de-a lungul Liniei de Control Actual (LAC) din iunie 2020, tancurile Type 15 ar fi fost desfășurate în Platoul Tibetan. 

Type 15 folosește un tun de calibru 105 mm, care este superior tunurilor Type 94, sau Type 88 și Type 59.

Tancul ușor poate transporta 38 de proiectile, iar muniția folosită poate penetra în mod eficient blindajele majorității tancurilor principale de luptă folosite de diferite țări din Asia de Sud și Sud-Vest atunci când sunt folosite proiectile perforante. Poate, de asemenea, să lanseze noile proiectile stabilizate cu aripi (APFSDS), din aliaj de tungsten, capabile să străpungă blindaj gros de 500 mm la o distanță de 2.000 de metri.

Type 15 este echipat cu protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), un mecanism de încărcare automată a muniției, sistem de aer condiționat, echipamente de comandă și control, vedere panoramică, cameră cu termoviziune, telemetru laser, computer balistic avansat, un sistem de comandă tactică și un sistem de navigație care include sistem de navigație inerțială (INS) și comunicații prin satelit. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel