Armata Chinei interzice Tesla, fiind îngrijorată de spionaj. Elon Musk reacționează și anunță închiderea Tesla dacă se confirmă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale, din cauza îngrijorării legate de securitate, provocată de camerele video instalate pe vehicule. 

În acest context, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat, în prima sa reacţie publică faţă de această măsură, că Tesla va fi închisă dacă automobilele sale ar fi folosite la spionaj, transmite Reuters.

Măsura luată de China este cel mai recent semn al atenţiei în creştere acordată producătorului american de automobile electrice, pe fondul tensiunilor dintre Beijing şi Washington.

Potrivit analiştilor, măsura Beijingului seamănă cu măsurile luate de Washington împotriva firmei chineze de telecomunicaţii Huawei, din motive de securitate naţională.

”Există un motiv puternic pentru ca noi să păstrăm confidenţialitatea oricăror informaţii. Dacă Tesla a folosit maşini pentru a spiona în China sau oriunde în altă parte, fabrica va fi închisă”, a afirmat Musk la un forum chinez, în timpul unei discuţii online, citat de agenția News.ro.

Restricţiile impuse de China automobilelor Tesla au avut loc pe fondul reuniunii la nivel înalt, tensionate, între oficiali americani şi chinezi, în Alaska.

Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale adresate Forumului pentru Dezvoltare din China, o reuniune de afaceri la nivel înalt găzduită de o fundaţie din cadrul Consiliului de Stat chinez.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel