Armata britanică adoptă soluția electrificării. Jackal 1 4x4, primul său vehicul hibrid

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Vehiculul de recunoaștere și supraveghere, Jackal 1 4x4, va dispune de un sistem hibrid, cu un motor diesel în patru cilindri cuplat la un generator dezvoltat de Magtec.

Companiile britanice Magtec și Supacat au finalizat o serie de modificări pentru Jackal 1 4x4, un vehiculul de supraveghere și recunoaștere (SRV). Procesul s-a încheiat la jumătatea lunii decembrie 2020 și a presupus integrarea de către Magtec a unui sistem hibrid de propulsie electrică (HED).

Modelul convențional de Jackal 1 4x4 este alimentat de un motor diesel Cummins cu șase cilindri care dezvoltă 185 CP, cuplat la o cutie automată Allison 2500 cu cinci trepte și o cutie de transfer cu două trepte. Aceasta oferă o viteză maximă de până la 120 km/h și o autonomie de până la 800 km.

Pentru varianta hibridă, motorul cu șase cilindri a fost înlocuit cu un motor diesel Cummins cu patru cilindri cuplat la un generator care furnizează energie unui sistem de baterii situate în zona de încărcare din spate, care, la rândul său, furnizează energie celor patru roți.

Magtec a fost selectat în august 2020 de NP Aerospace, ca principal contractor al proiectului, compania a fost evaluată de NP Aerospace și Ministerul Apărării din Marea Britanie (MoD) ca fiind capabilă să ofere pentru Jackal 1 o aplicație hibridă cu un nivel tehnologic foarte ridicat (TRL-Technology Readiness Level), asigurând, totodată, un nivel de risc redus în dezvoltarea produsului.

După ce va fi procesul de integrare a celor două sisteme va fi finalizat, vehiculul va fi supus unei serii de teste la Millbrook Proving Ground (MPG) în primul trimestru al anului 2021, probele urmând să fie definitivate la mijlocul anului 2021, a declarat pentru Janes, Steve Austen, director tehnic al Supacat.

Soluția de propulsie hibridă este de așteptat să ofere mai multe îmbunătățiri tehnice și operaționale, incluzând aici silențiozitate în deplasare și o putere mai mare.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel