Armata americană se pregăteşte pentru exercițiul militar Defender-Europe 20, cel mai mare din ultimii 25 de ani

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata americană îşi pregăteşte cea mai mare desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, prin trimiterea, în cadrul unei exerciţiu anul viitor, a 20.000 de militari suplimentari, cu scopul de a-şi "demonstra puterea militară" faţă de adversari ca Rusia, anunţă comandantul Forţelor terestre americane în Europa, generalul Christopher Cavoli.

Aproximativ 9.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar "Defender-Europe 20", la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi, din mai şi până în iunie 2020, în zece ţări europene, a declarat luni generalul Cavoli unui grup de jurnalişti la Pentagon, relatează AFP citat de News.ro.

Primele trimiteri de militari şi materiale încep în februarie, în vederea instalării a aproximativ 13.000 de piese de echipament, care vor parcurge până la 4.000 de kilometri pentru a ajunge la destinaţie.

Este vorba despre o adevărată provocare logistică în ţările fostului bloc sovietic, în care căile ferate nu au aceeaşi lăţime ca în Europa Occidentală, şi în care podurile nu sunt prevăute să susţină cele 70 de tone ale tancurilor americane de tip Abrams.

După ani de reduceri de efective militare în Europa, după Războiul Rece, această desfăşurare excepţională reflectă bulversarea strategică provocată de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, care a "schimbat totul", a subliniat generalul american, care s-a abţinut să desemneze în mod clar Moscova ca adversarul vizat de manevrele militare.

La Defender 20 vor participa cinci divizii ale US Army - 1st Cavalry, 82nd Airborne, 1st Armored, 1st Infantry și 3rd Infantry - precum și unități ale Gărzii Naționale și șapte unități de rezervă ale armatei.

Exercițiul se va desfășura în cinci etape în toată Europa

Prima fază include debarcarea, avansarea în dimensiuni divizate, în timp ce multe alte unități, inclusiv o brigadă a Gărzii Naționale, se vor echipa din stocurile prepoziționate în Belgia și Germania.

În a doua fază, o reprezintă o forță de răspuns imediat, prin Divizia 82 Aeriană care va efectua intrări forțate în Georgia.

A treia fază îl reprezintă un exercițiu de constituire rapidă a post de comandă care coordoneze unitățile divizate și răspândite pe continent. Aceasta va implica, de asemenea, o evaluare comună de luptă pentru a testa operațiunile pe mai multe domenii, precum și capacitățile urmărite de Comandament.

În faza a patra, soldații vor efectua o trecere unui râu precum și avansarea liniilor pe continent.

A cincea fază va consolida forțele armatei și le va reorganiza. Exercițiul va acoperi 4.000 de kilometri de rute și se va baza pe sprijinul a 10 țări europene.

Aliații și partenerii vor avea, de asemenea, oportunitatea de a se instrui alături de soldații americani, crescând interoperabilitatea în cadrul alianței NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel