Armata americană cercetează noi sisteme de ascundere a focului pentru armele mici

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata Statelor Unite cercetează tehnologii de ultimă oră pentru a reduce semnificativ zgomotul și semnătura vizuală a puștilor de generație viitoare, potrivit noilor date din Programul comun de arme mici.

Puștile de generație viitoare vor combina puterea de foc modernă cu semnături vizuale și acustice reduse. Producătorii de arme din SUA care lucrează cu cercetătorii militari la soluții noi care să ajute la realizarea unui sistem care să permită trupelor să obțină avantajul loviturilor ascunse.

Una dintre provocările majore constă în dezvoltarea de tehnologii critice la nivel de componente, care asigură o dezvoltare ușoară, cu semnătura redusă, dezvoltarea unei puști cu recul mai mic pentru a permite performanța crescută a sistemului. Pentru a fi cu adevărat „ascuns”, nu este suficient să elimini zgomotul produs de ardere. Inginerii depun eforturi pentru a reduce semnătura armei în lumină scăzută pentru a efectua operațiuni fără detectare. În prezent, primele focuri trase produc o lumină mai puternică.

Explozia și flacăra de la gura țevii sunt cauzate de produsele de ardere ale prafului de pușcă și de orice pulbere rămasă nearsă fără a se amesteca cu aerul din mediu. Mărimea și forma flăcării depind de tipul de muniție folosit și de caracteristicile individuale ale armei de foc și ale oricăror dispozitive atașate la gura țevii (cum ar fi o surdină sau un ascunzător de flăcări).

Conform noilor date, se lucrează acum la dezvoltarea unui sistem de purjare a gazelor pentru a elimina oxigenul din camera de ardere pentru a reduce flacăra de la gura țevii de la prima lovitură, dar făcând acest lucru fără a pierde precizia și raza loviturii.

Noul sistem va fi destinat și echipării artileriei pentru a reduce detectarea poziției. Noul sistem de arme se dezvoltă în special pentru utilizarea în războiul neregulat, precum insurgențele din Afganistan, Irak și Siria.

Vezi și: Puști inteligente pentru armata SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel