Armata americană a început retragerea din Afganistan

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata americană a anunţat luni că a început retragerea din Afganistan, prevăzută în acordul de pace semnat cu talibanii, pentru a aduce efectivele la 8.600 de soldaţi în 135 de zile, relatează AFP.

Forţele americane din Afganistan ''menţin toate mijloacele militare necesare'' pentru operaţiunile împotriva jihadiştilor Al-Qaida şi Statului Islamic şi pentru sprijinirea forţelor afgane, a precizat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al forţelor americane, colonelul Sonny Leggett.

Acordul prevede că SUA se angajează să-şi reducă numărul efectivelor din Afganistan de la 13.000 la 8.600 în termen de 135 de zile de la semnare, o retragere totală a forţelor americane şi ale coaliţiei urmând să aibă loc în interval de 14 luni, în funcţie de respectarea de către talibani a garanţiilor de securitate şi încetării focului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel