Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata algeriană a desfăşurat importante manevre aeriene şi terestre la Tindouf (sud), provincie la frontiera cu Sahara Occidentală şi Marocul, potrivit unor imagini difuzate luni seară la postul naţional de televiziune din Algeria, notează AFP.

Acest exerciţiu, numit Al-Hazm 2021 (Fermitate 2021), s-a derulat duminică şi luni sub supravegherea şefului de stat-major al Armatei Naţionale Populare (ANP), generalul Said Chanegriha.

Timp de aproape 15 minute, televiziunea a prezentat un exerciţiu tactic cu tiruri reale de rachete, printre care ultima versiune a rachetei antitanc ruseşti Kornet.

Armata algeriană a arătat pentru prima dată un avion american de recunoaştere electronică Beechcraft 1900 MMSA-Hissar, singurul armament de altă producţie decât cea rusească.

Aceste exerciţii "se înscriu în cadrul evaluării primei faze de pregătire pentru luptă pentru anul 2020-2021", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Ele au ca "obiectiv să dezvolte experienţa în luptă", a declarat generalul Chanegriha într-un discurs, potrivit Agerpres.

Evocând instabilitatea regională, şeful de stat-major a subliniat că Algeria "merită ca armata sa să fie constant la înălţimea provocărilor cu care se confruntă în prezent şi ca să rămână veşnic liberă, suverană şi tenace în faţa duşmanilor de ieri şi de astăzi".

Algeria, cea mai mare ţară din Africa, are peste 6.500 km de frontiere cu şapte ţări, dintre care unele sunt pradă conflictelor.

Aliat al separatiştilor din Frontul Polisario, Algerul a denunţat cu tărie "manevrele străine" destinate să îl destabilizeze şi a arătat cu degetul înspre Israel, după ce Statele Unite au recunoscut suveranitatea Marocului asupra Saharei Occidentale, în schimbul normalizării relaţiilor Rabatului cu statul evreu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel