Arabia Saudită negociază cu Rusia achiziționarea de sisteme S-400 și avioane de luptă Su-35

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Viceministrul saudit al apărării, prințul Khalid bin Salman, la forumul "Armata 2021".
Viceministrul saudit al apărării, prințul Khalid bin Salman, la forumul "Armata 2021".

În timpul vizitei viceministrului saudit al apărării, prințul Khalid bin Salman, la forumul "Armata 2021", Arabia Saudită și Federația Rusă au semnat un acord de cooperare militară

Acordul a fost semnat, în prezența ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, care a lăudat vizita ministrului adjunct saudit al apărării la Forumul "Armata 2021".

Prințul Khalid bin Salman a declarat: "M-am întâlnit cu ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu. Am discutat despre modalitățile de consolidare a cooperării militare și de apărare și eforturile noastre comune de a menține securitatea și stabilitatea în regiune și de a răspunde celor mai frecvente provocări cu care se confruntă cele două țări.”

Mass-media rusă a relatat anterior că Arabia Saudită negociază cu Rusia cumpărarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 și a avioanelor de luptă Su-35, la aproximativ trei ani după ce cele două țări au semnat un acord de cooperare militară.

În februarie 2019, Serviciul Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară (FSMTC) a informat că Rusia și Arabia Saudită au discutat condițiile de activare a contractului S-400. Două luni mai târziu, o sursă rusă a declarat agenției Interfax că Rusia a început să furnizeze Riadului sisteme TOS-1A. Cele două părți înființează în prezent o facilitate comună pentru fabricarea pistoalelor mitralieră Kalașnikov.

Fostul președinte american, Donald Trump, aprobase vânzarea THAAD, un concurent al S-400, către Arabia Saudită. Odată ce noua administrație Biden a înghețat vânzările de arme către Arabia Saudită, Riadul pare să caute alternative, în special în Rusia.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel