Aprovizionarea cu gaz algerian a Italiei și Franței ar putea deteriora relațiile dintre F.Rusă și Algeria

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Italia a anunțat că și-a crescut dependența de gazul importat din Algeria, în special după ce a semnat un acord cu statul nord-african privind creșterea livrărilor. Nevoia de gaze a Italiei a crescut în ultimele zile după problemele gazoductului Nord Stream 1 și de teama unei întreruperi complete a gazelor importate din Rusia.

Italia anticipează o scădere semnificativă a aprovizionării cu gaz din Rusia în perioada următoare și, prin urmare, a decis să se bazeze mai mult pe Algeria. Informațiile presei italiene au menționat că guvernul de la Roma a decis să disloce o navă militară pentru a monitoriza gazoductul care conectează Algeria și Sicilia pentru a evita orice întrerupere sau defecțiune.

Orientarea Italiei către Algeria pentru a-și asigura necesarul de gaze, în schimbul opririi dependenței de Rusia, ar putea impune o nouă realitate în relațiile algeriano-ruse.

Deși relațiile dintre Moscova și Alger au fost întotdeauna bune, datorită în principal marii dependențe a Algeriei de armele din Rusia, noua situaţie din arena internaţională ar putea crea disensiuni între cele două țări.

Mai multe țări europene, precum Franța și Italia, pentru a-și asigura necesarul de gaze, au pus Algeria în postura de salvator al Europei în fața șantajului rus, fapt care ar putea avea repercusiuni negative asupra relaţiile bilaterale dintre Alger şi Moscova.

Este de așteptat ca efectele recentelor evoluții asupra gazelor din Europa să aibă repercusiuni asupra relațiilor algeriano-ruse în următoarele săptămâni și luni, odată cu debutul sezonului de iarnă și cu o creștere a cererii de gaze și a consumului acestuia în țările europene.

Algeria și-a anunțat recent eforturile de a crește producția de gaze pentru a răspunde nevoilor internaționale, în special ale țărilor europene, și a semnat o serie de acorduri cu companii străine pentru extinderea explorării și extracției gazelor naturale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel