Apărarea Coridorului Suwalki | Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani”, alături de militarii americani și britanici, au fost apreciaţi de președintele Poloniei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Joi, 7 iulie, președintele Poloniei, Andrzej Duda şi președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda s-au deplasat împreună în Coridorul Suwalki, un loc strategic, extrem de important nu numai pentru Polonia și Lituania, ci și pentru întreaga Alianță Nord-Atlantică, această fâșie de pământ îngustă, făcând legătura atât între Lituania și Polonia, cât şi între Lituania și statele baltice cu celelalte țări ale UE și NATO.

Cei doi lideri au fost însoțiți la Szypliszki de către miniștrii apărării din ambele țări, Mariusz Błaszczak și Arvydas Anusauskas, precum și de către Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze, general Rajmund T. Andrzejczak și Șeful Apărării al Lituaniei, general Valdemaras Rupsys.

La această întâlnire, Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Gheparzii Transilvani”, alături de militarii americani și britanici din cadrul Grupului de Luptă din Polonia și de structuri poloneze din cadrul Brigăzii 15 Infanterie Mecanizată din Giżycko, au fost prezenți la activitate ca parte a misiunii de asigurare a prezenței înaintate consolidate.

Președintele polonez Andrzej Duda a afirmat: ,,Am hotărât amândoi să venim la Suwałki Gap pentru a arăta că aici este în siguranță datorită serviciului zilnic calm, dar absolut vigilent, al soldaților polonezi, lituanieni și NATO”, iar în încheiere: ,,Vreau să le mulțumesc din toată inima soldaților polonezi și lituanieni și tuturor aliaților noștri, conduși de națiunea-cadru - SUA, dar și tuturor aliaților noștri NATO care servesc în această parte a Europei - pentru serviciul lor, pentru disponibilitatea lor și pentru faptul că datorită lor acest pământ este sigur".

Potrivit MApN, începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” din Turda se instruiește într-un mediu multinațional alături de aliații Grupului de Luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel