Angela Merkel a făcut o vizită la o brigadă de tancuri în nordul Germaniei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a făcut o vizită luni la o brigadă de tancuri în nordul Germaniei, care formează în prezent nucleul forţei de reacţie rapidă a NATO, a cărei conducere a fost preluată în acest an de Berlin, informează DPA.

Vizita lui Merkel a inclus o întâlnire la terenul de formare militară din Muenster, cel mai mare din Germania, cu generalul de brigadă Ullrich Spannuth.

Trupe din nouă ţări participă la această Forţă Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (Very High Readiness Joint Task Force - VJTF). Germania a preluat conducerea ei de la Italia la începutul acestui an.

(w670)

A 9-a Brigadă blindată de demonstraţie germană, Panzerlehrbrigade, formează nucleul forţei, în timp ce Olanda şi Norvegia oferă sprijin, inclusiv infanterie mecanizată. Alţi contribuitori la aşa-numitul "vârf de lance" al alianţei militare format din 8.000 de soldaţi sunt Franţa, Belgia, Luxemburg, Republica Cehă, Letonia şi Lituania.

VJTF trebuie să se poată desfăşura în 48 până la 72 de ore. Ea a fost înfiinţată în 2014 ca răspuns la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel