Amplu exerciţiu militar în poligonul de la Cincu. Au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor pentru Operații Speciale Române.

Exercițiul, la care au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice, a avut ca scop perfecționarea procesului de integrare a capabilităților militare pentru executarea sincronizată a unor acțiuni militare complexe.

Exercițiul și-a propus, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obișnuite pentru organizarea unui exercițiu la acest nivel, și urmărește ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-și demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu și întrunit.

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 13.00, va avea loc Ceremonia de înființare a Corpului Multinaţional Sud-Est.

Preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, joi, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE), care va avea loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) "Getica" din localitatea braşoveană Cincu.

Desfășurarea celor două activități va fi adaptată actualului context pandemic și vor fi luate, astfel, toate măsurile de protecție sanitară și distanțare socială.

Comandamentul de la Sibiu, ca element al Structurii de Forțe a NATO, va asigura, la pace, coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, precum și o mai bună integrare operațională a forțelor aliate și a forțelor unor parteneri strategici, la criză și conflict. În același timp, va constitui atât un element regional important în planificarea, coordonarea și conducerea activităților de instruire și evaluare în cadru aliat, cât și un factor esențial de descurajare a potențialelor amenințări.

Corpul Multinațional Sud-Est, alături de Brigadă Multinațională Sud-Est de la Craiova și de Divizia Multinațională Sud-Est din București, reprezintă contribuția substanțială a României la consolidarea unei posturi de descurajare și apărare credibile a Alianței pe flancul estic.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel