Ambasada Rusiei în România amenință cu „Armagedonul nuclear”. Valeri Kuzmin - supărat că presa a dezvăluit atrocitățile ruse în Ucraina

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachete rusești lovind obiective civile din Kiev, capitala Ucrainei. Foto: Statul Major al Forțelor de Apărare Ucrianene
Rachete rusești lovind obiective civile din Kiev, capitala Ucrainei. Foto: Statul Major al Forțelor de Apărare Ucrianene

Ambasada Rusiei în România a publicat un text în care denunță modul în care presa occidentală prezintă războiul de agresiune ilegal și neprovocat al Rusiei în Ucraina și crimele de război săvârșite de ocupantul rus.

Fascinați de literatura occidentală, rușii fac referire la „Țara oglinzilor” lui Lewis Carroll și la romanul 1984 al lui George Orwell.

Biroul de presă al Ambasadei Rusiei din România, conduse de ambasadorul Valeri Kuzmin, a publicat un text pe pagina de Facebook a ambasadei în care acuză presa occidentală de .... deformarea realității războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei.

Mesajul se încheie cu o amenințare voalată: „Fluxurile de minciuni și insinuările sălbatice ale actualilor jurnaliști și "cavaleri ai PR-ului" occidentali împing în mod persistent omenirea în direcția unor confruntări și conflicte nesfârșite și, în cele din urmă - spre Armagedonul nuclear”.

În esență, ceea ce transmite Ambasada Rusiei în România, e că masacrele de la Bucea, Kramatorsk, Irpin sau Mariupol sunt de fapt scenarii hollywoodiene puse în scenă de Occidentul rusofob prin presa occidentală care „difuzează povești alarmiste despre atrocitățile ruse”. 

Principalele „ținte” ale textului sunt SUA și Marea Britanie. 

DefenseRomania a publicat acest material în secțiunea Propagandă și Dezinformare a site-ului și redăm textul integral, așa cum a fost el postat de Biroul de Presă al Ambasadei Rusiei la București, cu mențiunea că materialele foto aparțin redacției iar caracterul lor e mai mult decât sugestiv:

 

„Cu doar 2-3 ani în urmă, țările NATO menționau periodic libertatea presei și protecția drepturilor jurnaliștilor, desigur, de cele mai multe ori în contextul încălcării acestora de către regimurile autoritare... În țările democratice, chiar și abuzurile inumane împotriva proeminentului jurnalist de investigație Julian Assange au fost ignorate...Pe atunci, în comentariile noastre, ghidați de "principiul democratic" al prezumției de nevinovăție, susțineam destul de naiv că "realitatea post-adevăr", creată de fapt cu destulă răutate de către industria falsă a presei occidentale, seamănă cu rânduiala din celebra Țară a Oglinzilor, în care a călătorit Alice, personajul scriitorului englez Lewis Carroll.

Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat. Presa occidentală este specializată în principal de genul "marșului militar de oțel", difuzând povești aberante și alarmiste despre "atrocitățile rusești" din Ucraina. În spatele acestei perdele de fum se află prelungirea vărsării de sânge prin livrarea către regimul criminal neonazist de la Kiev a armelor moderne, inclusiv inumanelor muniții cu dispersie. Crimele documentate ale neonaziștilor (de exemplu, torturarea și uciderea prizonierilor de război) sunt ușor atribuite de către propaganda militară a NATO, fals numită "comunicare strategică", "rușilor", ceea ce este cu 100 de puncte în fața "Ministerului Adevărului" al lui Orwell din celebrul roman anti-utopie "1984".

2. Masacrul d... (masacru-gara-kramatorsk-rusia-ucraian_50991100.jpg)

Rolul principalilor organizatori aparține impostorilor politici britanici deghizați în agenți de relații publice. Nu este întâmplător faptul că rusofobi înrăiți precum Francis Ingham, directorul general al „Public Relations and Communications Association” (reprezentată în multe țări ale lumii), și Nicky Regazzoni, co-fondator al structurii de marketing „PR Network” (cu 2.000 de angajați în străinătate), au fost incluși pe lista subiecților britanici care au acum interdicție de intrare în Federația Rusă. Aceștia, precum și organizațiile controlate de ei, sunt însărcinați cu misiunea de a dirija și de a produce o agendă informativă antirusească, în special în legătură cu operațiunea militară specială din Ucraina. Biroul președintelui drogurilor, Vladimir Zelensky, îi numește în mod direct drept autorii unor acțiuni puternic mediatizate asemenea "evenimentelor" de la Bucea și Kramatorsk, Irpen și Mariupol....Adevărații lideri ai campaniilor de propagandă calomnioasă și beneficiari ai diferitelor tipuri de falsuri profunde și mai puțin profunde (deepfake) rămân, totuși, Consiliul Național de Securitate și Departamentul de Stat al SUA, precum și Ministerul britanic de Externe, care au organizat externalizarea pentru a ascunde operațiunile propriilor servicii speciale și pentru a manipula opinia publică. Agenția americană pentru Dezvoltare Internațională, National Endowment for Democracy (SUA), Fundația Soros, precum și guvernele Marii Britanii și Republicii Cehe sunt implicate în finanțarea acestui "triumf al minciunii".

3. Sursă foto... (ucraina-crime-de-razboi_53330800.jpg)

Un mecanism de dezinformare bine pus la punct le permite anglo-saxonilor să creeze impresia unui sprijin masiv pentru politica lor și să respingă acuzațiile de amestec direct în afacerile interne ale altor state. Se reproduc în mod activ afirmațiile privind "natura democratică a răspunsului public la procesele mondiale". În același timp, adversarii geopolitici (fie că este vorba de Rusia, China, Iran, Venezuela etc.) sunt demonizați în mod deschis. Următorul pas este comanda de atac.Orwell nu a ajuns la acest punct... Urmașii personajelor din romanul său sunt determinați în continuare să perfecționeze producția pe scară industrială a capodoperelor în spiritul "Ministerului Adevărului".

4. Blocul de ... (dnipro-bloc-ucraina-rusia-distrugeri_28346600.jpg)

Standardele stabilite de Orwell continuă să funcționeze din plin: "războiul este pace", "ignoranța este putere", "libertatea este sclavie".Omenirea riscă să fie prinsă definitiv în ceea ce este în esență o "comunicare strategică" neoimperialistă și neocolonială. Și nimic din toate acestea nu este atât de inofensiv pe cât pare la prima vedere. Fluxurile de minciuni și insinuările sălbatice ale actualilor jurnaliști și "cavaleri ai PR-ului" occidentali împing în mod persistent omenirea în direcția unor confruntări și conflicte nesfârșite și, în cele din urmă - spre Armagedonul nuclear

5. Distrugeri... (rusia-distrugeri-urbane-ucraina_26127400.jpg)

 

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România:

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel