Alertă militară israeliană la zăcămintele de gaze din Marea Mediterană după amenințările Hezbollah

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Armata israeliană a ridicat starea de alertă în jurul zăcămintelor de gaze controlate de Tel Aviv în Marea Mediterană, după amenințările secretarului general al Hezbollahului libanez.

Site-ul ebraic Walla a relatat că marina israeliană a desfășurat un antrenament intens în ultimele luni pentru a face față potențialelor amenințări cu rachete din partea Hezbollahului.

Acesta a precizat că exercițiile și pregătirile intensive israeliene privind zăcămintele de gaze din Marea Mediterană vin pe fondul amenințărilor din partea secretarului general al Hezbollahului libanez, Hassan Nasrallah, luni, potrivit cărora acestea sunt în raza de acțiune a partidului său.

Marina israeliană a ridicat starea de alertă maximă în Marea Mediterană, în special în largul platformei de gaze naturale Karesh, pe fondul eșecului eforturilor de a ajunge la o înțelegere între părțile libaneză și israeliană cu privire la demarcarea frontierelor maritime dintre ele, mai ales odată cu apropierea producției de gaze în acest zăcământ disputat de Israel și Liban.

Armata israeliană a decis formarea unui organism suprem de conducere, constituit din reprezentanți ai serviciilor de informații, ai marinei, ai Ministerului Apărării, Departamentului de Operații și Forțelor Aeriene, cu scopul de a face față amenințărilor și de a se pregăti pentru posibilitatea ca Hezbollahul libanez să desfășoare operațiuni militare sau pași provocatori care ar împiedica activitatea în zăcămintele de gaze din Marea Mediterană.

Miercurea trecută, secretarul general al Hezbollahului libanez a avertizat Israelul asupra extragerii petrolului, dacă Libanul nu-și va primi dreptul său. Nasrallah a subliniat că "rezistența din Liban ține de momentul istoric pentru a salva Libanul", reiterând că "războiul nu este inevitabil".

Săptămâna trecută, premierul israelian Yair Lapid a cerut Libanului să finalizeze negocierile privind demarcarea frontierei maritime cu țara sa. În timpul vizitei sale la platforma israeliană de gaze naturale Karesh din Marea Mediterană, Lapid a cerut Libanului să finalizeze negocierile privind demarcarea frontierelor maritime cu Israelul.

Lapid a efectuat un tur de inspecție cu avionul peste platforma Karish, în cadrul căruia a confirmat că Libanul poate beneficia de dezvoltarea rezervelor existente în apele sale economice exclusive din Mediterana, prin negocieri care ar trebui finalizate cât mai curând posibil.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel