Dronele turceşti sunt la mare căutare. Albania a decis să achiziționeze aeronave fără pilot Bayraktar TB2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone Bayraktar TB2
Drone Bayraktar TB2

Dronele Bayraktar TB-2, fabricate de industria turcă de apărare, continuă să fie tot mai căutate. După ce Polonia, Ucraina, Qatar și Azerbaidjan le-au cumpărat, Albania va fi următorul stat care va achiziţionat drone de luptă din Turcia.

Parlamentul albanez a aprobat, la începutul acestei săptămâni, un buget suplimentar de 9,7 milioane de dolari (8,2 milioane de euro) pentru ca Ministerul albanez al Apărării să poată cumpăra drone din Turcia.

Aprobarea a venit după ce ministrul albanez de interne Bledar Çuçi și oficialii militari au efectuat o vizită oficială, în luna iunie, în Turcia, precizeaza Ahval News.

După ce a vizitat unitatea de producție a Bayraktar din Istanbul, Çuçi a menționat că țara să va cumpăra cel mai probabil drone turceşti. "Analizăm posibilitatea utilizării UAV-urilor turcești în scopuri civile și militare în Albania", a spus Çuçi, la momentul respectiv. 

Turcii spun că țara lor a devenit al patrulea cel mai mare producător de drone din lume - după SUA, Israel și China - de când actualul guvernul  a promovat politica de dezvoltare a industriei naţionale de apărare. 

Cererea de drone turcești a crescut foarte mult în ultimii doi ani, deoarece dronele Bayraktar TB-2 şi-au demonstrat utilitatea în condiţii reale de luptă – mai multe sisteme de arme ruseşti au fost distruse în conflictele din Siria, Libia, iar în conflictul de anul trecut din Nagorno-Karabakh, armata azeră a distrus numeroase piese de artilerie şi sisteme de arme ale armatei arme.

În luna mai, Polonia a devenit primul stat membru NATO care a cumpărat drone de luptă turcești, după ce a anunțat încheierea unui contract de achiziţie pentru 24 de UAV-uri de tip Bayraktar TB2 din Turcia, iar primul lot de drone va fi livrat în 2022. 

Drona Bayraktar TB-2 a intrat în dotarea armatei turce în anul 2014 și este utilizat în prezent de mai multe țări, inclusiv Ucraina, Qatar și Azerbaidjan. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat în martie că și Arabia Saudită a manifestat interes pentru cumpărarea de drone turcești. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel