Dronele turceşti sunt la mare căutare. Albania a decis să achiziționeze aeronave fără pilot Bayraktar TB2

S.I. Catalin / 07 iul 2021 / 15:34

Dronele Bayraktar TB-2, fabricate de industria turcă de apărare, continuă să fie tot mai căutate. După ce Polonia, Ucraina, Qatar și Azerbaidjan le-au cumpărat, Albania va fi următorul stat care va achiziţionat drone de luptă din Turcia.

Parlamentul albanez a aprobat, la începutul acestei săptămâni, un buget suplimentar de 9,7 milioane de dolari (8,2 milioane de euro) pentru ca Ministerul albanez al Apărării să poată cumpăra drone din Turcia.

Aprobarea a venit după ce ministrul albanez de interne Bledar Çuçi și oficialii militari au efectuat o vizită oficială, în luna iunie, în Turcia, precizeaza Ahval News.

După ce a vizitat unitatea de producție a Bayraktar din Istanbul, Çuçi a menționat că țara să va cumpăra cel mai probabil drone turceşti. "Analizăm posibilitatea utilizării UAV-urilor turcești în scopuri civile și militare în Albania", a spus Çuçi, la momentul respectiv. 

Turcii spun că țara lor a devenit al patrulea cel mai mare producător de drone din lume - după SUA, Israel și China - de când actualul guvernul  a promovat politica de dezvoltare a industriei naţionale de apărare. 

Cererea de drone turcești a crescut foarte mult în ultimii doi ani, deoarece dronele Bayraktar TB-2 şi-au demonstrat utilitatea în condiţii reale de luptă – mai multe sisteme de arme ruseşti au fost distruse în conflictele din Siria, Libia, iar în conflictul de anul trecut din Nagorno-Karabakh, armata azeră a distrus numeroase piese de artilerie şi sisteme de arme ale armatei arme.

În luna mai, Polonia a devenit primul stat membru NATO care a cumpărat drone de luptă turcești, după ce a anunțat încheierea unui contract de achiziţie pentru 24 de UAV-uri de tip Bayraktar TB2 din Turcia, iar primul lot de drone va fi livrat în 2022. 

Drona Bayraktar TB-2 a intrat în dotarea armatei turce în anul 2014 și este utilizat în prezent de mai multe țări, inclusiv Ucraina, Qatar și Azerbaidjan. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat în martie că și Arabia Saudită a manifestat interes pentru cumpărarea de drone turcești. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy